La Jungla
Toni Cruz, en una imatge a la televisió
Foto: Toni Cruz, en una imatge a la televisió | RTVE Catalunya
Famosos

Toni Cruz esclata contra TV3 a RAC1: "No estic enfadat, estic dolgut"

Barcelona.
Temps de lectura: 1 minut
Toni Cruz, en una imatge a la televisió
Foto: Toni Cruz, en una imatge a la televisió | RTVE Catalunya

Continua l'enfrontament entre Toni Cruz i Josep Maria Mainat amb TV3, a qui acusen de plagi per fer d'Eufòria una còpia d'Operación Triunfo. Aquest dimarts, Cruz n'ha tornat a parlar a RAC1.

Què en sabem? En una entrevista a El món a RAC1, Cruz ha confirmat que Mainat i ell mateix mantenen la demanda contra TV3 als tribunals perquè responguin sobre la propietat intel·lectual del format, que defensen que "és sagrada" i que "l'ètica professional ha d'estar per sobre de tot".

Què diu? Cruz ha confirmat que les relacions amb TV3 estan totalment trencades, tant a nivell professional com personal, des que la parella de productors va denunciar públicament el 2022 que els havien copiat la idea d'Operación Triunfo per fer Eufòria. "Vam fer una única reunió amb TV3 que va durar només cinc minuts. No estic enfadat, estic dolgut perquè una televisió pública no pot copiar així" ha lamentat a la ràdio abans de donar per tancat: "Sap greu perquè La Trinca ha col·laborat amb TV3 durant 20 anys i ara la cadena fins i tot ha vetat qualsevol col·laboració de Josep Maria Mainat".

D'on venim? Toni Cruz i Josep Maria Mainat van emprendre accions legals contra TV3 el març de 2023 per presumpte plagi. Els productors asseguren que Eufòria és un "Operación Triunfo en català" i reclamen l'autoria del format després que, segons diuen, van intentar negociar la situació sense èxit. La demanda és contra la productora Veranda TV i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).