Meteo i Serveis
Foto: | ACN
Mobilitat

Suspesos els trens de Rodalies i AVE per un incendi a l’Alt Penedès

Temps de lectura: 1 minut
Foto: | ACN

Un foc de canyes aquest diumenge a la tarda a tocar de les vies del ferrocarril a Santa Margarida i els Monjos (Alt Penedès) ha obligat a interrompre la circulació de trens de Rodalies i d'alta velocitat pel municipi, afectant també les connexions entre Barcelona i Madrid.

Per què és important? El servei de Rodalies és utilitzat per més de 80 milions d'usuaris anualment a Catalunya. Les incidències són habituals en el dia a dia d'aquest mitjà de transport que, segons dades d'Adif, va registrar-ne 475 l'any 2022.

Què en sabem?

  • Segons ha informat Adif, això afecta la línia R4, tallada entre Vilafranca del Penedès i l'Arboç, i els combois d'alta velocitat entre Barcelona i Camp de Tarragona.
  • Segons Renfe, han aturat la sortida de nous trens d'AVE i AVLO des de Barcelona i de Madrid mentre no s'apagui l'incendi.
  • El servei de Rodalies entre Barcelona i Vilafranca del Penedès funciona amb normalitat.

Mentrestant: Els Bombers de la Generalitat treballen amb sis dotacions per intentar apagar l'incendi i Protecció Civil ha posat en prealerta el pla per emergències en el transport de viatgers per ferrocarril (Ferrocat).

L'alternativa: Fonts de Renfe han explicat que s'està gestionant un sistema de transport per carretera pels usuaris de Rodalies entre Vilafranca i Sant Vicenç de Calders. 

Per acabar: Per la mateixa línia, també hi circulen habitualment altres companyies (Ouigo i Iryo).

Categoria: Meteo i Serveis
Etiquetes: Rodalies Mobilitat