Meteo i Serveis
Calamarsa a Bordils (Gironès)
Foto: Calamarsa a Bordils (Gironès) | @ramondegirona
El temps

Vídeos: Tempestes i calamarsa sorprenen els veïns de gran part de Catalunya

Temps de lectura: 1 minut
Calamarsa a Bordils (Gironès)
Foto: Calamarsa a Bordils (Gironès) | @ramondegirona

Les tempestes, algunes acompanyades de pedres i calamarsa, han sorprès els veïns de diverses comarques catalanes la tarda d'aquest diumenge 7 de maig.

Per què és important? Aquests ruixats són més que necessaris però insuficients per poder alleugerir la greu sequera que travessa el territori, amb restriccions incloses. Consulta l'estat actual de la sequera al teu municipi.

A fons: El dia ha començat amb alguns xàfecs matinals sense incidències i repartits pel territori. Després, s'ha gestat una línia de tempestes al Prepirineu que han anat avançant fins a arribar a la Catalunya Central i al prelitoral ja ben entrada la tarda, i han començat a anar a la baixa al vespre.

  • Els xàfecs han estat d'intensitat moderada i localment forta, i s'han deixat veure a municipis tan diversos com l'Ametlla del Vallès, la Bisbal d'Empordà, Bordils, Ulldeter, Tortellà, Ripollès... A tall d'exemple, Ulldeter i la Bisbal d'Empordà han superat els 25 mm de precipitació recollida en mitja hora.

Imatges: Aquesta ha estat la imatge de diversos punts de Tortellà, Bordils, Ripoll i Besalú respectivament.

A més: El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat un avís per temps violent al Solsonès, Berguedà, Bages, Osona, Garrotxa i Ripollès (aquesta última comarca, amb perill molt alt).

  • També ha emès un avís per perill moderat o alt per fortes pluges a la meitat nord-est del territori, amb l'excepció del Baix Empordà i el Barcelonès.

Previsions: Les pluges donaran una treva aquest dilluns, però poden tornar dimarts i dimecres a les mateixes zones.

Categoria: Meteo i Serveis
Etiquetes: Vídeo Pluja Temps