Meteo i Serveis
Renfe

La circulació a l'R2 sud recupera el servei habitual aquest dissabte

Temps de lectura: 2 minuts

La circulació a l'R2 sud recuperarà aquest dissabte el servei habitual després de la incidència del passat 1 de maig a Gavà, on des d'aleshores s'ha hagut de restringir la circulació de quatre trens per hora i sentit en lloc dels sis habituals i establir un sistema alternatiu per carretera per garantir el transport de viatgers.

Per què és important? Aquest dissabte es restableixen, doncs, els serveis habituals a les línies afectades, R2 sud, Regionals R13, R14, R15, R16 i R17, així com a la línia R2 nord i R11.

Al detall: Si no hi ha cap imprevist, els trens de l'R2 sud tornaran a circular per aquest tram oferint el servei habitual en cap de setmana i els treballs hauran finalitzat un dia abans del termini que va donar la ministra de Transports, Raquel Sánchez.

D'on venim? L'avaria de Gavà es va produir a les nou del vespre del passat 1 de maig per un incendi al quadre de senyals.

En profunditat: En cap de setmana, els viatgers de l'entrada sud a Barcelona per Gavà disposaran de quatre trens de l'R2 sud i dos trens Regionals, per hora i sentit.

  • Els dies feiners, les freqüències són de set trens de rodalia per sentit en hora punta i quatre en hora vall, i dos trens Regionals per hora i sentit.

Situació actual: Les causes de la incidència no s'han aclarit encara. Adif va atribuir l'avaria inicialment a un llamp però el Servei Meteorològic de Catalunya va certificar que el dia 1 de maig no es va registrar cap tempesta a la zona propera a l'avaria.

  • L'ens gestor d'infraestructures ferroviàries va mantenir aquesta hipòtesi i va descartar que la incidència fos deguda a la manca d'inversions, segons va comentar el passat 3 de maig el subdirector d'Operacions Nord-Est d'Adif, Alfonso Ruiz, després de reunir-se amb la Generalitat junt amb altres responsables d'Adif i Rodalies.
Categoria: Meteo i Serveis
Etiquetes: Rodalies Renfe