Meteo i Serveis
Tren de Renfe
Foto: Tren de Renfe | ACN
Rodalies

L'avaria de Renfe, en xifres: un milió de viatges afectats i 470.000 hores perdudes

Temps de lectura: 2 minuts
Tren de Renfe
Foto: Tren de Renfe | ACN

La Cambra de Barcelona ha xifrat en 1.007.044 els viatges afectats entre el 2 de maig i aquest divendres a causa de l'avaria en l'estació de tren de Renfe a Gavà.

Per què és important? El caos que provoquen les contínues incidències de Renfe Catalunya ha causat un gran malestar entre la població, i també en els partits polítics, que reclamen el traspàs total de les funcions a la Generalitat.

Al detall: L'entitat ha apuntat que la incidència ha suposat "la pèrdua acumulada de 471.343 hores per als usuaris", la qual cosa equival a prop de 60.000 jornades de treball, segons informa aquest dissabte en un comunicat.

Situació actual: Aquest dissabte es restableixen, doncs, els serveis habituals a les línies afectades, R2 sud, Regionals R13, R14, R15, R16 i R17, així com a la línia R2 nord i R11.

Què diu? A través d'un dur comunicat, la cambra ha lamentat la "falta d'eficiència i qualitat de la xarxa ferroviària derivada del dèficit d'inversions que sofreix", i ha retret textualment que són inversions que porten fins a 20 anys de retard.

  • En aquest sentit, ha reclamat un "treball col·lectiu i transparent entre Adif, Renfe i la Generalitat com a titular del servei, per a gestionar el sistema amb la màxima coordinació i rigor, minimitzant l'impacte als usuaris".

Renfe contesta: Fonts de Renfe a Europa Press han criticat el balanç que ha fet la Cambra de Barcelona i han titllat d'"esbiaixat" i "sense res de context" l'estudi que ha publicat la cambra: "S'ha fet de manera intencionada".

D'altra banda, han apuntat que Rodalies de Catalunya ha fet entre 40 i 45 milions de viatges des de l'inici del 2023.

 

Categoria: Meteo i Serveis
Etiquetes: Renfe Rodalies