Meteo i Serveis
Votants que fan cua a l'exterior del Mercat de Sant Antoni, tot esperant el seu torn per entrar a votar
Foto: Votants que fan cua a l'exterior del Mercat de Sant Antoni, tot esperant el seu torn per entrar a votar | Ajuntament de Barcelona/ Edu Bayer
Eleccions municipals

Quin temps farà a Catalunya el dia de les eleccions del 28-M?

Temps de lectura: 2 minuts
Votants que fan cua a l'exterior del Mercat de Sant Antoni, tot esperant el seu torn per entrar a votar
Foto: Votants que fan cua a l'exterior del Mercat de Sant Antoni, tot esperant el seu torn per entrar a votar | Ajuntament de Barcelona/ Edu Bayer

La participació en uns comicis va molt lligada amb la meteorologia. Normalment, depenent de si fa sol o pluja, l'assistència als col·legis electorals varia. I aquest diumenge, quin temps farà a Catalunya?

Per què és important? Aquest diumenge 28 de maig se celebren eleccions municipals a tots els pobles i municipis d'Espanya. A Catalunya, es decidiran els futurs 854 alcaldes i alcaldesses dels municipis catalans. 

En detall: A diferència d'altres processos electorals, les eleccions municipals estan fixades per llei i sempre són cada quatre anys i el quart diumenge del mes de maig. 

  • Aquest any se celebren aquest pròxim diumenge 28 de maig. 
  • L'horari dels col·legis electorals, com és habitual, serà de 9:00 del matí a 20:00 del vespre. 

Previsions: Després de dies amb el cel tapat i pluges arreu de Catalunya, durant aquest cap de setmana els núvols deixaran pas al sol a la majoria d'indrets del territori. 

  • Segons l'AMET (Agència Estatal de Meteorologia), la pluja perdrà força durant el dijous i el divendres. 
  • Malgrat que les precipitacions afluixaran, els núvols seguiran presents a la major part del territori català durant tot el cap de setmana. 

En detall: El diumenge 28 de maig s'espera un cel mig enterbolit amb moments de sol. Aquesta és la previsió meteorològica a les quatre capitals de província de Catalunya: 

  • Barcelona: Durant el matí s'imposarà el sol amb alguns núvols, que agafaran força avançada la jornada. A la tarda el cel es taparà. La temperatura serà agradable amb mínimes de 16 °C i màximes de 23 °C. Hi ha un 10% de probabilitats que pugui ploure. 
  • Girona: La jornada a les terres gironines serà més estable amb sol i núvols durant tot el dia. La temperatura baixarà a mínimes de 13 °C de matinada, però pujarà fins a tocar gairebé els 30 °C durant el dia. La probabilitat de pluja se situa entre el 5 i el 10%. 
  • Tarragona: A les comarques de més del sud de Catalunya el sol serà difícil de veure, ja que els núvols taparan el cel durant tota la jornada electoral. Les temperatures seran agradables amb màximes de 23 °C. La probabilitat de precipitacions serà més alta: d'un 20%. 
  • Lleida: La jornada a les terres de Lleida serà estable. Hi haurà presència de núvols durant tot el dia, però el sol es deixarà veure en algun moment de la jornada. Les temperatures pujaran arribant als 26 °C en algunes hores del migdia. La probabilitat de pluja és del 15%.