Meteo i Serveis
Passatgers a l'estació de Torelló
Foto: Passatgers a l'estació de Torelló | ACN
Rodalies

Indignació dels usuaris pel tall de l'R3: "Hem d'esperar una desgràcia?"

Temps de lectura: 3 minuts
Passatgers a l'estació de Torelló
Foto: Passatgers a l'estació de Torelló | ACN

Desenes d'usuaris de l'R3 esperaven indignats a l'estació de Torelló aquest matí després de l'avaria a la catenària d'aquest dimarts a Rodalies. 

Per què és important? Una nova avaria a la xarxa ferroviària de Rodalies ha tallat, des de dimarts al vespre, la circulació de la línia R3 de Rodalies entre Torelló i Manlleu, a Osona. 

En detall: Desenes de persones han mostrat la seva indignació pel nou tall de circulació a la xarxa ferroviària. 

  • "El tren ha fallat, sempre falla", es lamenta Francisco que s'ha aixecat a les 6:00 del matí per anar a treballar a Puigcerdà i no hi podrà ser. Afirma sentir-se "indignat", sobretot perquè ningú els informa de res: "No parlen, diuen que vindrà el tren, però mirà l'hora que és? A les 10:30 havia de començar a treballar". Fa un mes, també va presenciar l'incendi a la catenària de Manlleu. "Cal fer alguna cosa, hem d'esperar que passi una desgràcia?", diu enfadat.

Què diuen?: Veure els trens aturats i no poder continuar amb el viatge. Aquesta és la situació que han viscut aquest matí els passatgers de l'R3 que volien continuar el seu trajecte en direcció a Puigcerdà.

  • Renfe informava que el tall era entre Vic i Torelló, però els trens tampoc circulaven a partir d'aquí. La indignació i els nervis eren màxims. Entre ells hi havia en Joan, que havia d'arribar a Ribes de Freser procedent de Granollers. "El gran problema és la desinformació", es queixa. Quan ha trepitjat l'estació li han dit que en els pròxims trenta minuts sortiria un tren, però segueix esperant.
  • L'Ibrahim ha vingut uns dies de vacances a Catalunya i aquest dimecres li surt el vol d'avió ja de tornada a Alemanya. Ha vingut amb temps a l'estació, però s'adona que no circulen i tem no poder tornar. "Els trens no funcionen i sense tren, no sé com ho faré", es queixa nerviós.
  • D'altres, com en Pere, admeten no tenir una pressa excessiva perquè està jubilat i no l'esperen a una hora concreta. Tot i això, també està indignat pel que han viscut avui. Els havien dit que el tren s'aturaria a Vic i que després agafarien un bus fins a Torelló. "A Vic no ens han dit res, ens han fet continuar amb tren fins a Manlleu i allà ens han dit que hi havia una parada indefinida i que no hi havia bus".
  • Els passatgers estaven tan enfadats que s'han "plantat a la via del tren que els havia de tornar a Vic" fins que els Mossos els han tret d'allà. Després el tren ha reculat fins a Vic i han pogut agafar el bus fins a Torelló. "Cada cop que agafem l'R3 hi ha anomalies per retards, però avui hi ha hagut una anomalia grossa", remarca aquest passatger que preveu poder arribar a Puigcerdà d'aquí a unes hores.
  • La Merche és una altra usuària enfadada. Explica que quan el tren l'ha deixat a Vic, el personal d'allà no li ha donat cap solució -no l'han informat del servei alternatiu- i ha acabat agafant un bus de línia fins a Torelló que li ha costat 3,20 euros. "Quan hem arribat aquí ens han dit que ens havíem d'esperar que se solucionés l'avaria per poder arribar a la nostra destinació, Puigcerdà". "Estem molt enfadats", ha dit.