Meteo i Serveis
Metro Barcelona
Foto: Metro Barcelona | Ajuntament de Barcelona
Mobilitat

El Metro de Barcelona recupera les estacions de Barceloneta i Ciutadella/Vila Olímpica

Temps de lectura: 2 minuts
Metro Barcelona
Foto: Metro Barcelona | Ajuntament de Barcelona

Les estacions de la Barceloneta i Ciutadella/Vila Olímpica de la xarxa del Metro de Barcelona tornen a funcionar després de més d'un més inoperatives. Des de finals del mes de juny, la línia 4 pateix un tall en el seu tram central, i ara recuperarà part del recorregut.

Per què és important? L'activitat de la ciutat baixa cada estiu i l'Ajuntament, ara liderat per l'alcalde Jaume Collboni, aprofita per fer les obres més molestes per als barcelonins. És el cas de les que afecten el metro de la capital catalana.

En detall: A partir del dimarts 1 d'agost, els usuaris de la línia groga del metro poden viatjar fins a la Barceloneta, estació fora de servei juntament amb la immediatament anterior, Ciutadella/Vila Olímpica.

  • La primera fase de les obres van començar el 26 de juny, quan va quedar inutilitzat el tram que va de Verdaguer a Bogatell, en ambdós sentits. 
  • Ara, el dia 1, començarà la segona fase de les obres. Des de l'1 d'agost i fins al dia 25 del mateix mes, el tram afectat és el comprès entre la Barceloneta i Verdaguer.

Els motius: La línia groga del Metro de Barcelona està patint unes obres de renovació al llarg de sis quilòmetres. Les obres són necessàries perquè alguns elements de les instal·lacions, com les vies, han arribat al final de la seva vida útil, segons informa l'Ajuntament de Barcelona.

Les alternatives: Consulta les alternatives que ofereix el transport públic de Barcelona per cobrir el tram afectat.

Què diuen? Laia Bonet, presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), ha defensat en una atenció als mitjans aquest 28 d'agost que s'estan complint "estrictament" els terminis de les obres d'aquest important tram de la xarxa de metro. 

  • Bonet també ha insistit que el manteniment de les instal·lacions és una "prioritat" per al govern municipal, i ha agraït als usuaris que s'hagin adaptat per viatjar amb alternatives al metro.

Mentrestant: També la xarxa del TRAM està afectada per les obres. Concretament, per les de la unió del tramvia entre les estacions de Glòries i Verdaguer, que mantenen inhabilitada l'L4 també des del 26 de juny i fins al 31 d'agost.

Categoria: Meteo i Serveis