Meteo i Serveis
Paraigües sota la pluja, en una imatge d'arxiu
Foto: Paraigües sota la pluja, en una imatge d'arxiu | EFE
El temps

La previsió de la borrasca Aline, que cobrirà Catalunya amb pluges, vent i fred

Temps de lectura: 3 minuts
Paraigües sota la pluja, en una imatge d'arxiu
Foto: Paraigües sota la pluja, en una imatge d'arxiu | EFE

Catalunya no s'allibera de la inestabilitat que ha acompanyat el temps els darrers dies. Arriba a la península una nova borrasca, anomenada Aline, que travessarà el territori descarregant amb pluges generalitzades, fort vent i temporal marítim, segons l'AEMET i el Meteocat.

En resum: Aline ens obligarà a no guardar el paraigua i a treure la bufanda de l'armari per primer cop des de la primavera, ja que plourà pràcticament a tota la península i farà caure les temperatures d'una forma notable, fins i tot per sota dels nivells típics d'aquest mes de l'any.

  • A l'extrem oriental, on es troba Catalunya, plourà dijous i divendres, tot i que les precipitacions seran més dèbils que a altres indrets com ara Andalusia o els Pirineus de l'Aragó; allà es poden superar els 40 litres de precipitació per metre quadrat en poques hores.
  • Així mateix, el vent superarà els 80 i fins i tot 90 quilòmetres per hora a molts punts i quant a la temperatura, aquesta començarà a caure divendres, amb un temps fresc el cap de setmana.

Dijous 19 d'octubre: Amb el pas de les hores aniran arribant els ruixats i s'intensificarà el vent, segons el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat).

  • Els núvols aniran cobrint el país durant el matí i descarregaran amb precipitacions generalitzades ja entrada la tarda.
  • El temporal marítim ja farà acte de presència.

Divendres 20 d'octubre: Les clarianes començaran a obrir-se pas però romandran les pluges al nord de Catalunya i començarà a sentir-se la caiguda de les temperatures. Per la seva banda, el fort onatge es mantindrà previsiblement al llarg del litoral.

I el cap de setmana? Dissabte, les pluges quedaran delimitades al nord de la península, com al nord de Catalunya, i les temperatures seran baixes.

  • A pocs indrets els termòmetres superaran els 20 graus tant dissabte com diumenge, podrà nevar a cotes superiors als 1.400 metres i es produiran gelades nocturnes a zones de muntanya.
  • Els ruixats ja hauran marxat de Catalunya per diumenge, el qual s'espera que sigui un dia parcialment assolellat, tot i que amb boira a la franja de Ponent. Aquesta serà la jornada més fresca de la setmana.

A la pràctica: Les autoritats recorden que els ruixats seran forts i que implicaran un perill important pel risc de crescudes de rius i inundacions de carrers, passos a nivell, aparcaments subterranis i soterranis; també que el fort vent pot provocar la caiguda de branques i altres objectes.

  • És per això que recomanen limitar la mobilitat durant els moments de major intensitat de la borrasca y alertar dels incidents als serveis d'emergència.
Categoria: Meteo i Serveis