Meteo i Serveis
T-mobilitat
Foto: T-mobilitat | ATM
T-mobilitat

Els títols de la T-mobilitat caducaran al gener i les xarxes bullen: què has de fer

Temps de lectura: 3 minuts
T-mobilitat
Foto: T-mobilitat | ATM

L'Autoritat Metropolitana del Transport (ATM) ha informat de la data de caducitat dels títols de transport comprats i carregats a la T-mobilitat abans que acabi l'any 2023. Aquests deixaran de ser vàlids el 15 de gener del 2024, sense respectar la seva durada real, fet que indigna les xarxes.

Per què és important? La rebaixa de preus d'alguns títols per combatre la inflació caduca el 31 de desembre i l'ATM ha imposat un termini de 15 dies (fins al 15 de gener) per fer la transició cap als nous preus del 2024, per als quals de moment no existeix cap bonificació. 

En detall: L'ATM ha compartit el següent missatge als comptes de les xarxes socials destinades a informar de les novetats sobre la T-mobilitat.

  • "Recorda que els títols de transport públic carregats en la T-mobilitat durant aquest 2023 caducaran el 15 de gener de 2024. Si un títol està començat, no es podrà bescanviar pel mateix títol amb validesa per al 2024!", diu la publicació.
  • Cal tenir en compte que si s'ha carregat un títol a la T-mobilitat però no s'ha fet servir, es pot evitar la seva caducitat abonant la diferència de preu a partir de l'1 de gener.

Què diuen? Molts usuaris han respost negativament a la informació. "No té cap sentit que un títol electrònic caduqui, a menys que es vulgui estafar a la gent", lamenta una dona a X, l'antic Twitter.

  • El servei s'excusa sota "la normativa de canvi de tarifes", insisteix que han ajornat la data de caducitat dues setmanes perquè els títols no caduquin l'1 de gener, que és quan entren en vigor els nous preus.

A la pràctica: D'aquesta forma, la data de caducitat tallarà la durada de determinats títols de transport i els usuaris en sortiran perjudicats.

  • Qui hagi comprat a partir de mitjans d'octubre una T-jove, ja no podrà esgotar els tres mesos de durada.
  • Així mateix, els usuaris que comprin un títol de 30 dies (T-usual, T-familiar, T-grup) més tard del 16 de desembre tampoc no podran gaudir de la seva durada habitual d'un mes.

Recomanacions: Segons la data de compra i quants cops viatgis en transport públic, has de valorar quin títol t'interessa més, tenint en compte que caducarà el 15 de gener i que el dia 1 ja podràs comprar bitllets que no caduquin en aquesta data.

  • L'alternativa a la compra d'un títol mensual és la compra d'una T-casual, més barata però només inclou 10 viatges, així que si has de comprar una altra abans del dia 1 de gener, ja t'hauria sortit més barata una T-usual, per exemple. 
  • I si has de comprar tres títols mensuals, segurament també et surt més a compte comprar directament una T-jove (sota el requisit de tenir menys de 30 anys) encara que no la puguis gastar sencera.

Per acabar: Per consultar els diferents títols i tarifes així com les característiques de cadascun, fes clic aquí.

Categoria: Meteo i Serveis
Etiquetes: Metro Bus