Meteo i Serveis
Interior d'un tren de la R1 al seu pas per Badalona
Foto: Interior d'un tren de la R1 al seu pas per Badalona | David Gorman / Principal
Rodalies

El Govern proposa multar Renfe amb 700.000 euros per l'avaria de Gavà

Temps de lectura: 1 minut
Interior d'un tren de la R1 al seu pas per Badalona
Foto: Interior d'un tren de la R1 al seu pas per Badalona | David Gorman / Principal

La Generalitat, a través de l'Agència Catalana del Consum de la Conselleria d'Empresa i Treball, ha proposat aquest dimarts una sanció històrica per les incidències que van tenir lloc el maig a Gavà, a l'R2 Sud.

Què en sabem? La Generalitat vol sancionar Renfe amb 700.000 euros per l'atenció als usuaris durant el caos provocat per l'avaria a l'estació de Gavà, l'1 de maig.

  • Consum va obrir el maig un expedient sancionador a l'operador per les suposades infraccions "molt greus" a la gestió de l'avaria que va afectar durant tres setmanes la circulació de trens a l'R2 Sud.
  • Després de diverses inspeccions, va atribuir a l'empresa "pràctiques comercials deslleials i manca d'atenció a les persones usuàries", amb multes que podien anar des dels 100.001 fins al milió d'euros.

Previsions: Ara, Renfe té deu dies per presentar al·legacions, abans de conèixer l'import definitiu.

  • El termini màxim legal per resoldre els expedients sancionadors és d'un any i, per tant, podria ser que no s'executés fins al maig del 2024.

En detall: Segons els inspectors, la informació als viatgers va ser deficient en relació amb les alteracions del servei, els horaris i el transport alternatiu.

  • La inspecció va detectar punts d'atenció al client tancats, màquines expenedores que venien bitllets per trajectes suprimits i trens anunciats com a directes que paraven a totes les estacions.
Categoria: Meteo i Serveis