Món Global
Foto: | Kremlin
Rússia

La mà dreta de Putin al Donbass estiueja a una mansió a la Costa Brava

Foto: | Kremlin

La mà dreta de Vladímir Putin al Donbass, zona en conflicte amb Ucraïna, estiueja a una mansió de la Costa Brava. Serguei Kirienko, alt mandatari del Kremlin, arquitecte dels referèndums d'annexió de les regions del Donbass, té una gran casa a la cala Corbs, a Palamós.

Al detall: Segons han publicat els mitjans d'investigació russos Sobessédnik i Vàjnie Istori, Kirienko va comprar la mansió situada en una zona rocosa preciosa de la Costa Brava a través d'un testaferro, Robert Gndolian, un amic íntim del seu fill.

  • La va adquirir el desembre del 2013. El mitjà va descobrir la propietat després d’una investigació exhaustiva en què va analitzar les fotografies que van penjar a les xarxes socials una filla de Kirienko i el seu marit. 

A més: La mansió de Palamós està a nom d’una empresa, Bell-67 SL, que va ser adquirida per Gndolian al propietari anterior el 17 de desembre del 2013. 

  • La casa limita amb el camí de ronda que passa per sobre del penya-segat, fa 2.831 m2. Hi ha una casa principal, de dues plantes, amb un total de 348 m2, i una casa vella de pescadors que va ser habilitada per a convidats.

En profunditat: Kirienko està inclòs a les llistes de sancions de la Unió Europea, arran de l'enverinament de l'opositor Aleksei Navalni. L'hom de Putin al Donbass és cap adjunt de l'Administració Presidencial des del 2016, un títol que té gran pes dins de l'estraègia interior. 

  • Durant la guerra ha escalat posicions i s'ha posicionat al nucli dur del líder del Kremlin, segons informa el portal rus Meduza, que l'anomena virrei del Donbass.
Categoria: Món Global
Etiqueta: Rússia