Món Global
Josep Borrell, exministre socialista
Foto: Josep Borrell, exministre socialista | Europa Press
Escàndol diplomàtic

Els suborns de Qatar a la Unió Europea esquitxen a Josep Borrell

Josep Borrell, exministre socialista
Foto: Josep Borrell, exministre socialista | Europa Press

L'entramat de suborns de Qatar al Parlament Europeu per "influir en les decisions econòmiques i polítiques" ha esquitxat a Josep Borrell, alt representant de la Unió Europea.

Per què és important? El cas de corrupció que ha esclatat al cor d'Europa per un suposat "crim organitzat, corrupció i blanqueig de diners" pels suborns de Qatar per "influir" en les polítiques europees ha assenyalat a l'exministre socialista Josep Borrell.

En profunditat: L'advocat de l'exvicepresidenta suspesa de l'Eurocàmbra Eva Kaili ha assegurat que les visites a Qatar eren un pla que va confeccionar Borrell i la comissaria d'Afers Exterior Ylva Johansson.

Què ha dit? En declaracions al canal de la televisió grega MEGA, l'advocat també ha implicat l'actual presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola, i assegura que Kaili seguia ordres d'ella i d'en Borrell en els seus viatges.

  • "El que l'opinió pública ha de saber és que Qatar no va necessitar subornar la senyora Kaili perquè ella va anar a Qatar com a representant del Parlament Europeu, i els discursos i les entrevistes que va fer van ser després d'un acord i una ordre de la presidenta Roberta Metsola".
  • "Metsola també va enviar amb ella un funcionari de la UE, Roberto Bendini, per observar totes les reunions que faria la senyora Kaili".

D'on venim? En una votació amb 625 vots a favor, un en contra i dues abstencions, els eurodiputats han optat per deixar a Kaili sense el càrrec de vicepresidenta. 

  • A més, la policia belga ha fet públics els diners que ha confiscat als dirigents de l'eurogrup socialista detinguts, i també les bosses de paper, de tela, maletins o maletes de viatge on estaven dipositats. 
Categoria: Món Global