Món Global
Aya, la 'nena miracle'
Foto: Aya, la 'nena miracle' | Anas Alkharboutli / Europa Press
Síria

Intenten segrestar l’Aya, la ‘nena miracle’ de Síria nascuda sota la runa

Temps de lectura: 2 minuts
Aya, la 'nena miracle'
Foto: Aya, la 'nena miracle' | Anas Alkharboutli / Europa Press

Un grup armat ha intentat segrestar en tres ocasions en menys de 48 hores a l'Aya, una nena nascuda sota la runa d'un edifici enderrocat a la ciutat siriana de Jindires després dels terratrèmols a Turquia i Síria.

¿Per què és important? L'Aya va néixer a Síria mentre un terratrèmol sacsejava la seva ciutat, és l'única supervivent de la seva família. La seva mare va morir durant el part, però ella va resistir miraculosament entre la runa.

¿Què en sabem? La nounada es troba ingressada en un hospital de la localitat d'Afrin.

  • Segons l'Observatori Sirià de Drets Humans, ha patit tres intents de segrest per part de la Brigada Sultà Murad, una facció rebel siriana que rep suport de Turquia i que està acusada de l'ús de nens soldat en el marc del conflicte al país àrab.
  • Després del seu rescat, diverses organitzacions han fet ofertes multimilionàries per adoptar-la.
  • Això fins i tot hauria portat a algunes faccions a irrompre a l'hospital, mirant de segrestar la nena.

Al detall: Així mateix, oficials del Govern sirià de Bashar a l'Assad s'haurien presentat en nom d'uns comerciants de Damasc per adoptar-la, assegurant que pertanyien a una organització benèfica.

  • Més tard, com van poder verificar els metges de l'hospital, l'associació estava a nom d'Asmaa a l'Assad, la dona del president sirià.

Els motius: "Com que la nena ha tingut una gran interacció i coneixement a través de les plataformes de xarxes socials, el règim intenta segrestar-la per polir la seva imatge davant els mitjans globals i afirmar què succeeix en les àrees que controla", ha afirmat l'organització de Drets Humans.

Finalment, la nena de tot just una setmana de vida va ser nomenada Aya per decisió dels treballadors de l'hospital que l'atenen.

  • Tot això mentre rep tractament mèdic pels hematomes i ferides que va patir durant els terratrèmols.