Món Global
Yevgeni Prigozhin, cap del Grup Wagner
Foto: Yevgeni Prigozhin, cap del Grup Wagner | EFE
Rússia

Ucraïna nega implicació en la mort de Prigozhin i les sospites s'atansen sobre Putin

Temps de lectura: 2 minuts
Yevgeni Prigozhin, cap del Grup Wagner
Foto: Yevgeni Prigozhin, cap del Grup Wagner | EFE

Volodímir Zelenski, president d'Ucraïna, ha negat que el seu exèrcit hagi tingut res a veure amb l'accident aeri que ha suposat la mort de Yevgeni Prigozhin, qui va protagonitzar un inici de rebel·lió contra el mandatari rus Vladímir Putin.

Per què és important? La mort del cap del Grup Wagner és transcendental, ja que ha aixecat les sospites que podria tractar-se d'una venjança del Kremlin. El seu intent de cop d'estat va suposar un capítol importantíssim a la guerra d'Ucraïna, ja que per primer cop es va posar en entredit l'autoritat de Putin. Tanmateix, Prigozhin va fer-se enrere i va acabar acordant amb les autoritats russes el seu exili.

En resum: Un avió privat es va estavellar dimecres a Tver, al nord de Moscou. Després, l'agència federal d'aviació russa va informar que havien identificat Yevgeni Prigozhin, que viatjava a bord de l'aeronau. També hi havia sis passatgers més i tres tripulants; ningú no va sobreviure.

  • Els serveis d'Intel·ligència del Ministeri de Defensa ucraïnès estan convençuts que el Kremlin ha provocat l'accident aeri.

Què diuen? "No tenim res a veure amb això. Crec que tothom s'ha adonat de qui té relació amb tot això", ha dit en roda de premsa Zelenski, que ha deixat entreveure les seves sospites contra Putin per l'accident aeri mortal.

  • Per la seva banda, Andri Yusov, representant del GUR ucraïnès, ha indicat a la televisió que "és clar que es tracta d'un acte terrorista deliberat". També ha dit que "només la propaganda russa pot suposar la probabilitat que en aquest cas pugui produir-se un accident fortuït".

A partir d'ara: L'agència Rosaviatsiya ha obert una investigació per examinar els registres de vol i les caixes negres. El Comitè d'Investigació també ha començat diligències prèvies per determinar si hi ha responsabilitat penal darrere de l'accident.