Món Global
Michael O'Leary, CEO de Ryanair, recuperant-se del cop de pastís a la cara
Foto: Michael O'Leary, CEO de Ryanair, recuperant-se del cop de pastís a la cara | EFE
Canvi climàtic

Estampen un pastís a la cara del CEO de Ryanair: "Deixeu de contaminar!"

Temps de lectura: 2 minuts
Michael O'Leary, CEO de Ryanair, recuperant-se del cop de pastís a la cara
Foto: Michael O'Leary, CEO de Ryanair, recuperant-se del cop de pastís a la cara | EFE

Michael O'Leary, CEO de l'aerolínia de baix cost Ryanair, ha estat víctima d'una acció de protesta per part de dues activistes climàtiques. Concretament, li han estampat dos pastissos de nata a la cara, al crit de "deixeu de contaminar amb els vostres avions!".

Per què és important? L'avió és una de les formes de transport que més quantitats de CO₂ emet a l'atmosfera, cosa que contribueix a l'escalfament global. En un vol de Londres a Nova York, cada passatger genera 0,67 tones d'aquest gas contaminant, segons l'Organització d'Aviació Civil Internacional (OACI). I Ryanair és l'aerolínia que més passatgers mou a Europa.

Què ha passat? O'Leary es disposava a fer unes declaracions a la premsa davant de la seu de la Comissió Europea aquest dijous 7 de setembre quan dues activistes li han llançat dos pastissos de nata.

  • "Benvingut a Bèlgica!" li ha dit la primera, mentre li estampava el primer pastís. "Deixeu de contaminar amb els vostres avions!", li ha exigit la segona activista.
  • El CEO de l'aerolínia, coneguda pels seus baixos preus respecte a la resta, la seva agressiva publicitat i la seva gran oferta de destinacions, s'ho ha pres amb humor.
  • El màxim responsable de Ryanair ha començat tot seguit la roda de premsa, per a la qual havia portat una figura de cartró de la presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen.

Què diuen? Encara amb restes de nata a la cara, ha reaccionat així: "Mai no m'havien rebut tan bé. Per desgràcia, eren ecologistes i la crema, artificial. Convido els passatgers a venir a Irlanda, on la nata és millor".

  • L'aerolínia irlandesa ha penjat una foto del moment i ha fet una piulada carregada de sarcasme: "En comptes de comprar pastissos de nata, podríeu haver comprat un vol a Bèlgica pel mateix preu".

Vídeo: Així ha estat la protesta climàtica contra Michael O'Leary, CEO de Ryanair.

Mentrestant: Els treballadors de la companyia amb base a l'aeroport de Charleroi aniran a la vaga per quart cop en dos mesos, reclamant millores salarials i laborals.

Categoria: Món Global
Etiqueta: Aeroports