Món Global
Familia palestina fugint de la zona nord de la Franja de Gaza
Foto: Familia palestina fugint de la zona nord de la Franja de Gaza | EFE
Orient Pròxim

Israel i Hamàs neguen l'alto el foc que havia de permetre ajuda humanitària

Actualitzat: Dilluns, 16 d'octubre de 2023. 17:26
Temps de lectura: 2 minuts
Familia palestina fugint de la zona nord de la Franja de Gaza
Foto: Familia palestina fugint de la zona nord de la Franja de Gaza | EFE

Israel i Hamàs han negat cap acord per l'alto al foc que havien anunciat els Estats Units d'Amèrica enmig de la guerra amb Hamàs. D'aquesta forma, les parts implicades directament en el conflicte mantenen tancat el corredor humanitari que es podria establir al pas de Rafah, ubicat a la Franja de Gaza, a la frontera amb Egipte.

El més nou: El govern d'Israel ha desmentit l'existència de cap acord per reobrir el pas de Rafah per a l'evacuació d'estrangers i l'arribada d'ajuda humanitària per a la població civil de Gaza.

  • El secretari d'Estat dels Estats Units, Antony Blinken, havia assegurat el diumenge en declaracions als periodistes que l'acompanyaven després de reunir-se al Caire amb el president d'Egipte, Abdelfatah al Sisi, que el pas de Rafah “s'obrirà” per a facilitar l'arribada d'ajuda humanitària als palestins atrapats en l'enclavament.

Què han dit? "En aquests moments no hi ha cap alto el foc per a l'entrega d'ajuda humanitària i la sortida d'estrangers", ha dit en un breu comunicat a la xarxa social X l'oficina del primer ministre israelí, Benjamin Netanyahu.

  • "Egipte està disposat al fet que l'ajuda humanitària i mèdica arribi a la franja", havia afirmat Al Sisi, el Govern del qual ha posat a disposició l'aeroport d'Al Arish, a uns 50 quilòmetres de la frontera amb Gaza, perquè arribi aquesta ajuda. Jordània i Turquia ja han enviat un avió carregat amb subministraments humanitaris el dijous i el divendres, respectivament.

Situació actual: Israel segueix concentrant tropes terrestres davant de la frontera nord  de la Franja de Gaza preparant-se per una invasió de l'enclau palestí. Allí, a la zona nord, Tel-Aviv està concentrant totes les forces per destruir la capital de la Franja, on es troben suposadament amagats la majoria dels comandaments de Hamàs.

  • És per això que l'exèrcit israelià ha exigit a la població palestina que marxi cap al sud. Ho ha fet llençant milers de fulletons sobre les ciutats del nord, provocant una pluja de papers propagandístics on se'ls insta a abandonar les seves llars per bombardejar el terreny i esclafar Hamàs. 
Categoria: Món Global
Etiquetes: Israel Guerra