Món Global
Tanc de l'Exèrcit d'Israel
Foto: Tanc de l'Exèrcit d'Israel | EFE
Orient Pròxim

Israel prepara la invasió de Gaza amb una breu incursió amb tancs

Temps de lectura: 2 minuts
Tanc de l'Exèrcit d'Israel
Foto: Tanc de l'Exèrcit d'Israel | EFE

L'Exèrcit d'Israel ha fet una incursió amb tancs al nord de la Franja de Gaza. Aquesta ha estat breu i prèvia a "pròximes etapes del combat" que manté contra el grup islamista radical Hamàs, que controla la regió.

Per què és important? 6.500 palestins han mort a Gaza pels bombardeigs israelians els 19 dies que fa que dura la guerra oberta entre Israel i Hamàs. L'ONU ha denunciat l'alt nombre de morts d'infants que es produeixen (més de 400 moren o resulten ferits cada dia) i les poques opcions que té la població local de sobreviure.

En detall: El portaveu militar israelià ha assegurat que "durant la nit, les Forces de Defensa d'Israel han portat a terme una incursió selectiva utilitzant tancs al nord de la Franja de Gaza".

  • Els soldats han "localitzat i atacat nombrosos terroristes, infraestructura terrorista i punts de llançament de míssils antitancs". Dit amb altres paraules, van "preparar el camp de batalla", i van "abandonar la zona" en acabar.
  • En aquest sentit, consideren aquest moviment com a "part dels preparatius per a les pròximes etapes del combat", segons fonts militars.

Què diuen? Les autoritats de l'Estat hebreu i del grup paramilitar que controla Gaza s'han pronunciat sobre el ferotge conflicte les darreres hores.

  • El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha anunciat en un discurs televisat "una intervenció terrestre a Gaza" i que "es treballa a contrarellotge" en els preparatius, sense donar més detalls per "protegir les vides dels soldats".
  • Salé al Aruri, número dos de Hamàs, ha amenaçat Israel amb "una derrota sense precedents" si envaeix Gaza. Ho ha dit en una entrevista a la televisió Al Manar, propera a la milícia libanesa de Hezbollah, amb qui col·laboren en l'històric conflicte Israel.

A més: La població civil es troba atrapada a Gaza, entre els atacs d'Israel i l'ordre del mateix primer ministre israelià d'evacuar la regió. L'Organització de les Nacions Unides (ONU) ha assegurat que "no hi ha cap lloc segur a Gaza" davant dels bombardeigs de l'Exèrcit d'Israel.

  • "Quan les rutes d'evacuació són bombardejades, quan la gent es queda atrapada per les hostilitats, quan manquen els béns essencials per a la supervivència y quan no hi ha garanties de retorn, la gent fa front a opcions impossibles", ha lamentat Lynn Hastings, coordinadora humanitària de l'ONU.

Categoria: Món Global
Etiquetes: Israel Guerra