Món Global
Runes després dels bombardejos a Gaza
Foto: Runes després dels bombardejos a Gaza | EFE
Orient Pròxim

Hamàs mata Iván Illarramendi, el basc que es creia segrestat a Gaza

Temps de lectura: 1 minut
Runes després dels bombardejos a Gaza
Foto: Runes després dels bombardejos a Gaza | EFE

Ha transcendit la mort del ciutadà espanyol d'origen basc que es creia segrestat per Hamàs. Fonts diplomàtiques han confirmat la seva mort aquest dimecres 8 de novembre.

Per què és important? És el segon ciutadà espanyol mort al conflicte entre Israel i Hamàs, després de confirmar-se la mort d'una militar de només 19 anys nascuda a Sevilla el primer dia dels atacs, ara fa un mes.

Què en sabem? Les mateixes fonts diplomàtiques no han informat de les circumstàncies exactes de la mort d'Iván Illarramendi, que tenia 46 anys i era natural de Guipúscoa, concretament de Zarautz, però ara se sap que va morir a l'atac del 7 d'octubre.

  • Vivia amb la seva dona de nacionalitat xilena al kibutz Kissufim, molt a prop de la frontera amb Gaza. Els va sorprendre diversos milicians de Hamàs al primer atac de tots, el 7 d'octubre, data que va esclatar la guerra.
  • Va ser el mateix president en funcions del govern espanyol, Pedro Sánchez, qui va confirmar el segrest de Hamàs a mitjans d'octubre. Tanmateix, havia mort el mateix dia de l'assalt.

Mentrestant: L'exèrcit israelià ha assegurat que ja ha arribat al centre de la ciutat de Gaza. Ho ha fet ensenyant imatges de tancs i vehicles a la ciutat, totalment encerclada. Una de les seves missions ara és explotar la quilomètrica xarxa de túnels de Hamàs per deixar-los inoperatius.

En xifres: Després d'un mes, els atacs despietats d'Israel deixa ha provocat la mort de 10.000 persones a la Franja de Gaza.

Categoria: Món Global
Etiquetes: Israel Guerra