Món Global
Flors en honor a la mort de Navalni
Foto: Flors en honor a la mort de Navalni | Wikimedia Commons
Rússia

La mare de Navalni ja ha vist el cadàver i denuncia pressions per enterrar-lo en secret

Temps de lectura: 2 minuts
Flors en honor a la mort de Navalni
Foto: Flors en honor a la mort de Navalni | Wikimedia Commons

La mare de l'opositor rus mort Alexéi Navalni ha reconegut haver vist ja el cos del seu fill, però ha acusat els investigadors d'intentar fer-li xantatge per enterrar-lo en secret.

Per què és important? Navalni es va trobar mort divendres a la presó on complia una condemna de 30 anys. Tres dies després de la seva mort, l'advocada de Navalni va denunciar que les autoritats russes van tornar a negar-se que la seva família tingués accés al cadàver.

En detall: La mare de Navalni, Liudmila Navalnaya, ha fet una denúncia pública a través d'un vídeo a les seves xarxes socials on explica que ja ha signat el certificat de defunció, després de veure el cos i comprovar que els investigadors “tenen tots els documents mèdics”.

  • En el vídeo, Navalnaya també ha denunciat les pressions que ha rebut per part de les autoritats russes per celebrar un "funeral secret".
  • A més, denuncia que les autoritats es neguen a lliurar-li el cos sense vida de Navalni: "Segons la llei, m'haurien d'haver entregat el cos d'Alexei immediatament. En canvi, m'estan fent xantatge i dient-me on, quan i com han d'enterrar Alexei. És il·legal. Reben ordres del Kremlin", ha assegurat.
  • Diu que l'han arribat a amenaçar dient que si no hi accedeix a fer-ho així com diuen ells, "faran alguna cosa" al cos del seu fill.

D'on venim? La mort del polític està envoltada d'incògnites encara sense resoldre. L'equip de Navalni ha informat aquest dijous que el certificat de defunció de l'opositor rus explica que va morir per causes naturals, segons informa Reuters. 

  • No obstant això, els seus seguidors i familiars estan convençuts que es tracta d'un assassinat per part del Kremlin.