Open Melon
Exili

Ponsatí creua la frontera espanyola cinc anys després

L'eurodiputada i exconsellera a l'exili Clara Ponsatí ha traspassat la frontera espanyola amb França. Ho ha fet a la Catalunya Nord, al Coll de Banyuls, on s'ha convocat avui una concentració per reclamar l'obertura del pas que connecta l'Empordà amb el Rosselló.

Per què és important? És el primer cop que Ponsatí, perseguida per l'Estat Espanyol per la convocatòria del referèndum de l'1-O, ha tornat a trepitjar territori espanyol. 

En profunditat: Aprofitant la concentració que reclama l'obertura del Coll de Banyuls, l'exconseller ha fet unes passes dins d'Espanya. No ha tingut cap impediment, tot i que hi havia la presència policial de dues unitats de la Gendarmeria.

  • Després de travessar la frontera, ha tornat al territori francès per prosseguir amb la concentració que ha aplegat unes desenes de manifestants.

Què ha dit?

  • "Avui he pogut trepitjar la frontera del que encara és l’Estat espanyol. Això m’ha produït molta alegria", ha assegurat Ponsatí.
  • Tot i això, ha recordat que només ha pogut fer poques passes dins del territori espanyol: "Si baixés una mica més avall la Guàrdia Civil m’estaria esperant".

Context: Ponsatí està perseguida pel Tribunal Suprem per un presumpte delicte de sedició durant la seva etapa a Ensenyament. Tot i això, la justícia escocesa va desestimar entregar l'exconsellera. 

A partir d'ara: Si Esquerra aconsegueix forçar al PSOE a reformar el delicte de sedició del Codi Penal, Ponsatí se'n podria beneficiar. Així, podent tornar sense haver d'assumir una pena tan elevada com la que ara se li reclama.

Categoria: Open Melon
Etiqueta: Junts