Open Melon
La ministra de Defensa, Margarita Robles, atén els mitjans
Foto: La ministra de Defensa, Margarita Robles, atén els mitjans | EFE/ Zipi
Exèrcit espanyol

Margarita Robles vol expulsar els militars que van rifar una prostituta

La ministra de Defensa, Margarita Robles, atén els mitjans
Foto: La ministra de Defensa, Margarita Robles, atén els mitjans | EFE/ Zipi

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha expressat la seva voluntat d'expulsar de l'exèrcit espanyol els militars de la caserna del Bruc de Barcelona que van rifar els serveis d'una prostituta per recaptar diners amb motiu del pont de la Puríssima.

Què ha dit? Després que l'exèrcit de terra espanyol hagi obert una investigació sobre els fets per identificar els responsables i de què ho hagi portat a la fiscalia espanyola, Robles s'ha pronunciat.

  • "Aquestes persones han d'estar fora de les Forces Armades", ha dit contundentment després de visitar les instal·lacions de la caserna de Sant Cristòfol de Madrid.

En profunditat: Robles ha argumentat que tot i que el xat on es vexava la prostituta era privat i estava al marge de l'exèrcit de terra, això no eximeix de responsabilitats als soldats, que no poden formar part d'una institució perquè l'actitud "no correspon" als "valors de l'exèrcit".

  • "Les forces armades espanyoles són contundents i clares: tolerància zero amb qualsevol mena d'abús o d'agressió sexual o inclús bromes sobre aquesta matèria, que és absolutament seria", ha declarat la ministra. Ha apuntat que quan acabi la investigació els militars implicats seran expulsats: "No els volem a les forces armades".

D'on venim? Al xat oficial de la companyia de militars espanyols es van enviar fotografies de la noia, així com els serveis que s’oferien. El portal digital Alerta ho explica així:

  • “Jo vull 30 participacions”, comentava un integrant del grup”. Això no val 50 euros”, responia un altre. “Jo en vull 50 més, aquell dia follo o follo”, comentava un militar. “Casos estranys”, especificava un dels organitzadors, “que es dirigeixin a mi personalment i se’ls ajusta preu per dia i puta”.
Categoria: Open Melon