Open Melon
Xavier García Albiol i el president del PP, Alberto Núñez Feijóo
Foto: Xavier García Albiol i el president del PP, Alberto Núñez Feijóo | David Zorrakino / Europa Press
Populars

Feijóo premia García Albiol, que dirigirà les campanyes electorals del PP

Xavier García Albiol i el president del PP, Alberto Núñez Feijóo
Foto: Xavier García Albiol i el president del PP, Alberto Núñez Feijóo | David Zorrakino / Europa Press

Alberto Núñez-Feijóo ha 'fitxat' Xavier García Albiol, l'actiu del Partit Popular (PP) a Catalunya polèmic pels seus reiterats i incendiaris missatges contra la immigració. Formarà part de la direcció de les campanyes electorals de la formació.

Per què és important? El partit que presideix Feijóo es prepara per a les eleccions municipals i autonòmiques del 2023. De fet, recentment ha escollit el seu candidat per als comicis barcelonins, mentre resta ben atent a la greu lluita interna que viu Ciutadans per tirar-hi la xarxa.

Què en sabem? El coordinador general del PP, el malagueny Elías Bendodo, dirigeix l'estratègia del partit en campanya electoral, i ha decidit juntament amb Feijóo la seva incorporació a l'equip. Ho ha anunciat el mateix García Albiol a les xarxes socials el matí d'aquest dimarts 10 de gener.

Què diuen? El mateix exalcalde de Badalona ha reaccionat a la seva elecció en un missatge que ha escrit en castellà a Twitter, plataforma on és molt actiu denunciant fets delictius de la ciutat, el 'leitmotiv' del seu discurs polític amb què vol recuperar el bastó de batlle del qual ara gaudeix el socialista Rubén Guijarro.

  • "Molt agraït a Alberto Núñez Feijóo i al director de la campanya electoral Elias Bendodo per incorporar-me a l'equip que dirigirà la campanya municipal i autonòmica. Estarem a l'altura!!", promet García Albiol.

Context:

  • García Albiol va ser diputat al Parlament de Catalunya en dues etapes (2016-2018 i 2018-2019), president del Partit Popular Català (2017-2018), senador (2016-2018) i alcalde de Badalona durant dos mandats (2011-2015 i 2020-2021).
  • La falta d'acord dels grups municipals per nomenar el substitut d'Àlex Pastor com a batlle, que va dimitir per conduir begut i agredir un mosso d'esquadra tot saltant-se el confinament per la covid-19, va retornar-li a Albiol l'alcaldia.
    • Tanmateix, la seva aparició als Papers de Panamà, que indicaven la seva presumpta vinculació a una societat al paradís fiscal de Belice, va portar els partits a aprovar una moció de censura que va posar punt final al seu segon mandat.
  • Encara ressona l'eslògan de la seva campanya electoral per a les municipals del 2015: els cartells amb la seva cara i el missatge "Netejant Badalona" que van omplir la ciutat van aixecar una forta polèmica, amb acusacions de racisme i discurs d'odi contra ell, ferm defensor de les polítiques antiimmigració.

Previsions: L'Estat s'endinsa aquest any 2023 en un nou cicle electoral. Les ciutats catalanes i espanyoles, a més de la majoria de comunitats autònomes, celebren el pròxim 28 de maig eleccions tant municipals com parlamentàries. Catalunya no ho farà perquè ja les va celebrar el 2021; tampoc Galícia, el País Basc, Castella i Lleó i Andalusia.