Open Melon
Pedro Sánchez, president del govern espanyol, en un acte del PSOE
Foto: Pedro Sánchez, president del govern espanyol, en un acte del PSOE | Europa Press
Socialistes

Pedro Sánchez frivolitza amb la pandèmia en fer broma amb una "invasió zombie"

Pedro Sánchez, president del govern espanyol, en un acte del PSOE
Foto: Pedro Sánchez, president del govern espanyol, en un acte del PSOE | Europa Press

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha recorregut a la ironia en fer unes declaracions que més d'un podria entendre com a desencertades.

Per què és important? Els líders dels diferents partits del panorama polític espanyol centren cada cop més els seus esforços a guanyar terreny de cara a les eleccions municipals i autonòmiques del 28 de maig del 2023; també de les generals, previsiblement a finals d'any.

Al detall: El president socialista ha assistit a un acte celebrat pel PSOE andalús a Sevilla aquest dissabte 14 de gener i ha pujat a l'escenari per dirigir-se a la massa del partit amb un discurs.

Què ha dit? Durant la seva intervenció, ha tret pit com acostuma a fer de la gestió que ha fet el seu partit (que comparteix govern de coalició amb Unidas Podemos) de la legislatura.

  • "Abans comentava de passada les diferències entre uns i altres, però també comentava de passada aquests últims tres anys que hem viscut. En fi, excepte una invasió zombie, ja n'hem tingut prou, no?". El comentari ha provocat els somriures dels assistents.
  • "Estic convençut que hi ha una immensa de ciutadans i ciutadanes que així ho pensa: menys mal que hem estat els socialistes i les socialistes al capdavant per gestionar aquestes crisis".
  • Les seves paraules han portat alguns usuaris de les xarxes socials a criticar el socialista, també amb ironia. "No vegis... estem salvats, no?", diu un d'ells.

En context: Cal recordar que, després de les eleccions generals del 2019, Espanya es va veure superada per la pandèmia, com gairebé tot el planeta. El govern de Sánchez va acordar el confinament domiciliari de tota la població durant uns dos mesos i mig i tot plegat ha provocat una greu crisi econòmica amb un impacte que encara dura. Recentment, també destaca la històrica crisi institucional pel pols entre PSOE i PP per la renovació de l'aparell judicial.

Previsions: Les properes eleccions generals a Espanya (en què Sánchez haurà de mesurar forces amb Feijóo i es comprovarà l'impacte de 'Sumar' de Yolanda Díaz sobre Podemos) s'han de celebrar abans del 10 de novembre com a molt tard; això en cas que el govern de coalició aconsegueixi esgotar la legislatura.

Per acabar: Consulta a continuació les declaracions de Sánchez.

Categoria: Open Melon