Open Melon
PP

Suspenen la declaració com a imputat de Casado perquè el PP "no sap on és"

Temps de lectura: 2 minuts

El jutge de Barcelona que investiga a l'exlíder del PP, Pablo Casado, per les declaracions sobre el català, ha suspès la seva declaració com a imputat.

Per què és important? Casado va participar activament de la polèmica política i judicial que van provocar les decisions de diferents jutges d'obligar diversos centres escolars a augmentar el castellà a les aules. Està investigat per un possible delicte d'injúries, sense descartar calúmnies i un altre d'odi o discriminació.

Què en sabem?

  • El jutge ha suspès la declaració perquè no s'ha pogut entregar la querella de la Generalitat a la seu del partit, on els treballadors de recepció van comunicar que Casado "ja no té despatx" a Génova 13 i "desconeixen on es pot localitzar". Així ho han explicat els jutjats de Madrid al jutge de Barcelona.
  • La Generalitat havia donat Génova 13 com a direcció per notificar a Casado la seva compareixença.

Què esperar? Ara el jutge ha donat cinc dies a la Generalitat per donar al jutjat una nova direcció de Casado per a les notificacions del cas.

  • La citació s'ha ajornat sense una nova data.

A la pràctica: Un imputat no pot declarar davant del jutge si no ha rebut dies abans l'accés a la causa o, almenys a la querella que va donar inici al procediment.

Context: El jutge investiga Casado per un possible delicte d'injúries, sense descartar calúmnies i un altre d'odi o discriminació.

  • Els fets van donar-se enmig de la polèmica política per la decisió judicial que va obligar un grup d'una escola de Canet de Mar a impartir el 25% de les classes en castellà.
  • L'exlíder dels populars va afirmar que a Catalunya hi havia professors amb instruccions de no deixar anar al lavabo als infants que parlessin castellà. 
  • La Generalitat va presentar una querella contra el polític per aquestes declaracions.
  • El jutge va demanar al Partit Popular la gravació completa de la roda de premsa on va fer les declaracions.
  • La Generalitat va presentar primer la querella al Tribunal Suprem perquè aleshores Casado tenia condició d'aforat, però poc després la va perdre en deixar de ser diputat.
Categoria: Open Melon
Etiqueta: PP