Open Melon
Miguel Jurado, candidat del PP a Santa Coloma de Gramenet
Foto: Miguel Jurado, candidat del PP a Santa Coloma de Gramenet | ACN
Eleccions municipals

Allau de dimissions al PP de Santa Coloma contra el candidat, posat per Albiol

Temps de lectura: 2 minuts
Miguel Jurado, candidat del PP a Santa Coloma de Gramenet
Foto: Miguel Jurado, candidat del PP a Santa Coloma de Gramenet | ACN

El Partit Popular (PP) a Santa Coloma de Gramenet pateix una allau de dimissions per l'elecció del seu candidat per als comicis municipals del 28 de maig del 2023.

Què en sabem?

  • La Junta Local del Partit Popular, que no té representació al municipi, ha anunciat recentment la seva dimissió en bloc.
  • Ho han fet per protestar contra Miguel Jurado, l'alcaldable del partit per intentar prendre el despatx a la socialista Núria Parlon, batllessa des del 2009.

La polèmica: El nom de Miguel Jurado no ha estat consensuat. De fet, la junta de l'agrupació local ha denunciat que se l'ha designat "a dit"; Xavier García Albiol hauria guanyat la seva pugna interna dins del partit per imposar Jurado, segons han dit fonts populars a El Periódico.

Qui és? Miguel Jurado és regidor de Badalona i mà dreta de Xavier García Albiol, premiat per Alberto Núñez Feijóo com a nou membre de la seva direcció de campanya.

  • Amb Albiol com a alcalde de Badalona, va ser regidor responsable de la Guàrdia Urbana durant el seu primer mandat i regidor de Serveis Socials durant el segon. Actualment, es troba a l'oposició.
  • "Vull aprofitar la meva experiència de 16 anys amb Albiol per aplicar les polítiques que han funcionat durant la seva alcaldia", va dir durant l'anunci de la seva candidatura per Santa Coloma.

Què diuen? 

  • En un comunicat oficial, la direcció local del partit lamenta que no se'ls reconegui la feina i les "renúncies personals" dels darrers anys.
  • Laura Rodera, expresidenta de la Junta, titlla l'elecció de Jurado com a "atropellament" i assegura que "també està passant a altres ciutats com Granollers o Montmeló", en declaracions a El Periódico.
  • "Renunciem per dignitat i perquè si callem, ho seguiran fent a Santa Coloma de Gramenet i a altres municipis".

Per acabar: La decisió de renunciar als càrrecs i de dissoldre la junta local del partit a la ciutat s'ha pres per majoria absoluta en una reunió celebrada aquest diumenge.