Open Melon
Jordi Puigneró, exvicepresident i exconseller de la Generalitat
Foto: Jordi Puigneró, exvicepresident i exconseller de la Generalitat | ACN
Junts

Puigneró tornarà a Sant Cugat: Junts el fitxa per les eleccions municipals

Temps de lectura: 2 minuts
Jordi Puigneró, exvicepresident i exconseller de la Generalitat
Foto: Jordi Puigneró, exvicepresident i exconseller de la Generalitat | ACN

Jordi Puigneró es presentarà a les eleccions municipals de Sant Cugat del Vallès amb Junts, sota la llista del candidat Josep Maria Vallès.

Per què és important? El moviment afecta qui va ser vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori fins que el president Pere Aragonès el va cessar per la crisi de confiança amb Junts. Així, previsiblement tornarà a ser regidor de l'ajuntament santcugatenc, municipi on és nascut.

Què en sabem?

  • Junts està ultimant el fitxatge de Puigneró, segons fonts del partit consultades per Nació.
  • El moviment situaria l'exvicepresident com a número cinc a la candidatura que lidera l'alcaldable Josep Maria Vallès.
  • D'aquesta manera, s'esvaeixen els dubtes que el situaven com a cap de llista per la seva trajectòria i finalment tindrà un perfil secundari. De fet, ell mateix es va posar a disposició de Vallès, després de no integrar-se al projecte de Xavier Trias per Barcelona.

Els motius:

  • Serà el número cinc a causa dels delicats equilibris interns a l'agrupació local de Junts i al format cremallera d'home-dona a les llistes del partit.
  • A més, li han promès ser la cara visible de Junts a la Diputació de Barcelona, segons diverses fonts, cosa que ha motivat l'exvicepresident a conformar-s'hi.

Context: 

  • L'exnúmero 2 del Govern va ser regidor del consistori santcugatenc del 2005 al 2013, any en què va començar a dedicar-se plenament a la Generalitat.
  • Avui dia, governa la ciutat la republicana Mireia Ingla, malgrat que va ser Junts qui va guanyar els comicis del 2019 amb nou regidors; un pacte d'ERC amb el PSC i la CUP els va enviar a l'oposició.

Mentrestant: L'exvicepresident ha prorrogat dos anys la seva excedència a IBM, l'empresa informàtica on treballava abans d'entrar en política. 

Previsions: Les eleccions municipals se celebraran el 28 de maig d'aquest any.

Categoria: Open Melon