Open Melon
Alba Vergés i Laura Borràs al Parlament
Foto: Alba Vergés i Laura Borràs al Parlament | Europa Press
Parlament

Borràs acusa Vergés per la seva situació: "Ja ha vulnerat els meus drets"

Temps de lectura: 2 minuts
Alba Vergés i Laura Borràs al Parlament
Foto: Alba Vergés i Laura Borràs al Parlament | Europa Press

La presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs, ha acusat l'actual vicepresidenta primera amb funcions de presidenta, Alba Vergés, d'haver vulnerat "deliberadament" els seus drets. 

Per què és important? La Junta Electoral Central no ha resolt sobre la retirada de l'escó de Borràs i demanat al Parlament de Catalunya que es posicioni en un període de deu dies i argumenti que pensa fer amb l'acta de la presidenta de Junts. 

Què diu? Borràs ha atacat a través d'un missatge de Twitter a Vergés i l'acusa d'haver vulnerat els seus drets "deliberadament, premeditadament, injustament i antidemocràticament".

  • "I si té una mica de consciència ho sap. I la gent també. A Igualada, especialment", ha afegit Borràs.

D'on venim: Vergés, membre de la Mesa del Parlament proposada per ERC, exerceix les funcions de presidenta des del 28 de juliol, quan Borràs va ser suspesa, i és també la candidata d'ERC a Igualada a les eleccions municipals.

  • En la resolució d'aquest dijous, la JEC recorda els precedents de retirada d'escó de Torra i Juvillà quan encara no hi havia sentència ferma. Una decisió que va ser confirmada pel Tribunal Suprem. L'àrbitre electoral apunta que el delicte pel qual ha estat condemnada Borràs entra dins dels supòsits que contempla l'article 6.2 b) de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG) emprat en els casos de Juvillà i Torra.

Context: Borràs ha estat condemnada a 4 anys i mig de presó i 13 d'inhabilitació per fraccionar contractes quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes.