Open Melon
La diputada popular Cayetana Álvarez de Toledo
Foto: La diputada popular Cayetana Álvarez de Toledo | J. Hellín / Europa Press
PP

El TC resol sobre l'insult d'Álvarez de Toledo a Iglesias: "fill de terrorista"

Temps de lectura: 2 minuts
La diputada popular Cayetana Álvarez de Toledo
Foto: La diputada popular Cayetana Álvarez de Toledo | J. Hellín / Europa Press

El Tribunal Constitucional (TC) ha desestimat el recurs de la diputada del PP Cayetana Álvarez de Toledo i ha avalat que la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, retirés del Diari de Sessions l'expressió "és fill d'un terrorista", que va dirigir a Pablo Iglesias.

Què en sabem? En la sentència feta pública aquest dilluns, el TC conclou que la decisió de Batet, que va considerar l'expressió contrària al decòrum, "no va ser manifestament arbitrària ni discriminatòria".

  • La resolució de la qual ha estat ponent el magistrat César Tolosa remarca que la paraula "terrorista" té una "denotació pejorativa de la màxima intensitat".

Context: Els fets es remunten el maig de 2020, quan la que era portaveu del Partit Popular al Congrés dels Diputats es va referir a Pablo Iglesias com a "fill d'un terrorista".

  • Aquestes paraules les va dirigir després que Iglesias es referís a ella com a "senyora marquesa".
  • Batet va oferir a Toledo retirar les paraules dites al Congrés, però la diputada popular es va reafirmar assegurant que el mateix Iglesias va reconèixer en un article que el seu pare va ser militant del Frente Revolucionario Antifascista y Patriota (FRAP).
  • Després d'això, la presidenta del Congrés va ordenar retirar l'expressió del Diari de Sessions.
  • En una entrevista amb el diari ABC el 31 de maig de 2020 i publicada l'endemà, Álvarez de Toledo va declarar que el demandant "militava en una organització terrorista".
  • "El pare d'Iglesias diu que es va limitar a repartir propaganda per a una manifestació. En aquesta manifestació va ser quan van matar als policies. Però al marge de l'activitat que ell exercís, ell militava en aquesta organització terrorista", va dir.

En detall: El pare de Pablo Iglesias va decidir demandar la popular unes setmanes més tard i reclamar una indemnització de 18.000 euros per aquests fets, una demanda que el jutge va desestimar.

Categoria: Open Melon