Open Melon
Dolors Sabater, candidata de Guanyem Badalona, cantant un garrotín
Foto: Dolors Sabater, candidata de Guanyem Badalona, cantant un garrotín | Guanyem Badalona
Eleccions municipals

VÍDEO: Dolors Sabater demana el vot a ritme de garrotin per Guanyem Badalona

Temps de lectura: 2 minuts
Dolors Sabater, candidata de Guanyem Badalona, cantant un garrotín
Foto: Dolors Sabater, candidata de Guanyem Badalona, cantant un garrotín | Guanyem Badalona

La candidata de Guanyem Badalona, Dolors Sabater, ha demanat el vot per a la seva llista amb una forma ben peculiar: amb un garrotin.

Per què és important? La ciutat badalonina, la quarta amb més població a Catalunya, celebra com la resta de municipis catalans i espanyols eleccions municipals aquest diumenge 28 de maig. Aquests són els candidats per Badalona.

Context: En un acte de campanya vestit de late show, conduït per la periodista Ana Polo, l'exalcaldessa ha estat una de les persones convidades, junt amb Willi Toledo, Marcel Mauri, Mercedes Vidal i Dani Cornellà.

En detall: Al final de la seva entrevista, la presentadora li ha proposat que faci un garrotin perquè Sabater "és molt fan dels garrotins" i en canta amb els amics; amics que l'han acompanyat cantant els versos improvisats. "M'hi llanço?", ha preguntat la candidata abans de cantar els següents versos improvisats, algun cop sense gaire encert en començar.

  • "Tenim equip, tenim projecte, experiència i il·lusió. No venem fum ni mentides, només compromís i convicció".
  • "Superem el desencís, no li regalem al fatxa, salvem ciutat i país votant color remolatxa".
  • "Voteu Guanyem Badalona, que és vot útil i segur, garantim transformació, pel present i pel futur".

Què és un garrotín? És un tipus de cançó improvisada d'origen asturià que es va estendre per tota la península Ibèrica al segle XIX. Es tracta d'un gènere de tradició oral que va arrelar especialment a Lleida, i consta d'una tornada fixa:

  • "Al garrotín, al garrotan, de la vera vera vera de Sant Joan".

Què diu? Durant l'entrevista prèvia, ha respost què farà si surt escollida alcaldessa: "El primer que faré serà crear un govern fort, estable, amb generositat i sense ressentiments". Segons Sabater, aquesta és "l'única manera d'acabar definitivament amb l'amenaça que és tenir sempre Albiol assetjant".

  • "Soc l'alcaldessa que més ha il·lusionat aquesta ciutat els últims anys, i aquesta capacitat de tirar endavant un projecte tan conservador la volem tornar a tenir", ha afegit en referència a l'any 2015, quan va assolir l'alcaldia amb un pacte d'esquerres entre PSC, ERC i ICV-EUiA per evitar un nou mandat de Xavier Garcia Albiol (PP).

Vídeo: Pots recuperar el moment a continuació, a partir de la hora 1:23:40 d'aquest vídeo.

Categoria: Open Melon