Open Melon
Mariano Rajoy
Foto: Mariano Rajoy | Isabel Infantes | Europa Press
Eleccions generals

Mariano Rajoy sobre els transsexuals: "Són temes que a ningú li importen"

Temps de lectura: 2 minuts
Mariano Rajoy
Foto: Mariano Rajoy | Isabel Infantes | Europa Press

L'expresident del govern Mariano Rajoy ha reaparegut en campanya electoral per fer costat al candidat del seu partit, Alberto Núñez Feijóo, i ha assegurat que algunes lleis aprovades per l'actual govern "són temes que a ningú li importen". 

Per què és important? El govern de coalició format per PSOE i Unidas Podemos ha apostat en aquesta última legislatura per lleis com la de benestar animal o la coneguda com a "llei trans"

  • Aquestes dues lleis, precisament, pertanyen a les carteres de les ministres d'Unidas Podemos, Ione Belarra i Irene Montero. 

Què diu? L'exlíder dels populars ha afirmat que "la llei de benestar animal o els transsexuals" són "temes que a ningú li importen i pels quals ningú pregunta".

  • "Parlem dels temes que realment importen a la gent", va demanar Rajoy aquest passat dijous en un acte electoral del 23-J a Melilla.  

D'on venim: No és el primer cop que l'expresident fa aquesta mena de manifestacions. En un acte electoral a Pontevedra durant la campanya de les municipals del 28-M, Rajoy va assegurar que la llei trans o la de benestar animal eren "ridícules, grotesques i absurdes".

  • Al febrer d'aquest any, en un altre acte del PP a Las Palmas de Gran Canaria, també va dir que són normes que "no tenen absolutament res a veure amb el sentir dels espanyols".

Context: Rajoy va ser president d'Espanya pel PP entre els anys 2011 i 2018. Va deixar de ser-ho després de sotmetre's a una moció de censura a favor de l'actual president del govern espanyol, Pedro Sánchez.