Open Melon
Instant de l'arribada de la ministra Montero a Saragossa
Foto: Instant de l'arribada de la ministra Montero a Saragossa | @RadioZaragoza | X
Política

La presidenta de les Corts d'Aragó (Vox) nega la salutació a Irene Montero

Temps de lectura: 2 minuts
Instant de l'arribada de la ministra Montero a Saragossa
Foto: Instant de l'arribada de la ministra Montero a Saragossa | @RadioZaragoza | X

La presidenta de les Corts d'Aragó, Marta Fernández, nega la salutació i la mà a la ministra d'Igualtat, Irene Montero. 

Per què és important? PP i Vox governen a Aragó després de fer un pacte de govern semblant als d'Extremadura o Múrcia. La presidència de les Corts ha recaigut en el partit d'extrema dreta. 

Què en sabem? La ministra Montero ha viatjat fins al Palacio de La Aljafería, a Saragossa, per assistir a una jornada europea sobre drets sexuals i reproductius, organitzar amb motiu de la Presidència Espanyola del Consell de la Unió Europea. 

  • Abans de l'acte, s'ha viscut un moment de tensió amb l'arribada de la ministra d'Igualtat. Entre les autoritats que l'esperaven s'hi trobava la ultradretana presidenta de les Corts d'Aragó, que ha evitat donar-li la mà a Montero. 
  • Tot i això, amb cares llargues, les dues dirigents s'han intercanviat poques paraules i Montero ha seguit saludant, donant la mà, a la resta d'autoritats. 
  • La presidenta de les Corts i dirigent de Vox també ha negat la salutació a la secretària d'Estat d'Igualtat, Ángela Rodríguez. 

D'on venim: La presidenta de les Corts i militant de Vox va fer unes declaracions molt dures contra la ministra d'Igualtat on assegurava que "només sap agenollar-se". 

Què diuen? Montero s'ha referit en aquest moment de tensió més tard davant dels mitjans de comunicació: "L'he saludat i li he dit que estava encantada de poder trobar-nos avui aquí en un esdeveniment per defensar, precisament, el dret a l'avortament, el dret a l'educació sexual i els drets feministes, que crec que és el que reclama la societat espanyola i que les seves institucions donen suport a totes les dones". 

  • "Hem fet la salutació protocol·lària. Crec que és molt bo que també els que neguen els drets de les dones puguin estar representant des de les institucions aquesta defensa dels drets feministes; és la millor vacuna democràtica contra els que neguen els drets de les dones", ha conclòs Montero.