Open Melon
Operació Catalunya

Colau i Iglesias van donar per bones les acusacions contra Trias el 2015

Temps de lectura: 2 minuts

L'hemeroteca és una eina sempre útil per destapar els jocs bruts que s'amaguen darrere la política, especialment en períodes de campanya electoral.

Per què és important? Ara que França investiga un funcionari per haver filtrat informació falsa a la policia patriòtica sobre el suposat compte a Suïssa de Xavier Trias, usuaris de les xarxes socials han decidit recuperar un fragment del míting que Pablos Iglesias i Ada Colau van fer contra Trias el 2015, en plena batalla per l'alcaldia de Barcelona. 

Què en sabem? El míting electoral es va fer a Nou Barris el 2015 davant de 4.000 persones. El llavors líder de Podemos, Pablo Iglesias, i la candidata a l'alcaldia per Barcelona en Comú, Ada Colau, van utilitzar la notícia del suposat compte bancari per derrotar Trias. 

  • L’aleshores candidat de CiU a la reelecció va ser acusat pel diari 'El Mundo' per uns suposats diners a Andorra i Suïssa que mai van arribar a demostrar-se.
  • La portada d'aquest rotatiu, l'octubre de 2014, va desencadenar un linxament contra Trias per part de mitjans de comunicació i rivals polítics. 

Què van dir? Colau i Iglesias van donar per bones les acusacions de corrupció que, com s'està revelant, van formar part de l'Operació Catalunya. 

  • “No ens creiem les seves mentides i volem que ens tornin els diners, perquè els necessitem per a les nostres escoles bressol i per als nostres hospitals”, va afirmar Colau en aquest míting. 
  • Pablo Iglesias encara va anar més enllà: "Sembla que anomenar gentussa als lladres i als corruptes els molesta a molts i ofèn a alguns. Anomenem les coses pel seu nom, als lladres els direm lladres, als corruptes els direm corruptes. Els que tinguim comptes a Andorra o a Suïssa, no m'importa la bandera que portin al canell, són lladres, són gentussa! Els ho direm amb totes les lletres!".

Vídeo: 

Context. Ada Colau va ser investida alcaldessa de Barcelona el juny del 2015, després de guanyar les eleccions al maig.