Open Melon
Isabel Díaz Ayuso amb José María Aznar
Foto: Isabel Díaz Ayuso amb José María Aznar | Facebook / José María Aznar
Sequera

Ayuso i Aznar culpen al nacionalisme i a Zapatero del problema de l'aigua a Catalunya

Temps de lectura: 2 minuts
Isabel Díaz Ayuso amb José María Aznar
Foto: Isabel Díaz Ayuso amb José María Aznar | Facebook / José María Aznar

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, continua avivant la guerra de l'aigua carregant contra Catalunya. 

Per què és important? Ja és la tercera vegada que la presidenta regional es burla de la gestió de l'aigua a Catalunya contra la sequera: "Després de tancar una plaça de toros, li ha seguit la sequera i l'adoctrinament", afirmava la setmana passada Ayuso, després d'afirmar que "a Madrid estem gestionant l'aigua millor que a Catalunya."

Què diuen? En un acte amb l'expresident José María Aznar, Ayuso treu pit de l'aigua madrilenya, "la més barata d'Espanya", i acusa el nacionalisme d'estar "empobrint regions senceres."

  • Ayuso i l'expresident popular coincideixen que Catalunya "no ha fet res" aquests anys per pal·liar els efectes de la sequera.
  • La presidenta madrilenya ha asseverat que el nacionalisme empobreix regions senceres d'Espanya i que "un dels exemples el tenim ara amb l'aigua". Per exemple, explica, la Comunitat de Madrid ha fet inversions "multimilionàries" des del 2010 per evitar pèrdues d'aigua.
  • La presidenta regional també critica a Catalunya per tenir "l'aigua més cara" i que perd "al voltant del 15% de l'aigua que embalça, mentre que Madrid només el 4%."
  • En aquest sentit, insisteix que els catalans "estan asfixiats a impostos, a problemes, a aquella fàbrica d'identitats, d'ambaixades, de problemes paral·lels i, naturalment, a molta corrupció entorn de l'Administració perquè el govern de torn pugui ser benvingut a tot." 

A més, per la seva banda, José María Aznar ha culpat Zapatero per desmantellar el Pla Hidrològic Nacional dissenyat pel seu Executiu i que avui hagués resolt el problema d'aigua de Catalunya. 

  • "L'any 2001 el Govern que presidia va aprovar un pla hidrològic nacional que connectava totes les conques d'Espanya. El pla va ser aprovat per la UE i estava finançat per la UE. Aquest pla va ser suspès per raons ideològiques per Zapatero. Si avui els catalans s'han de recordar d'algú per la manca d'aigua és de Rodríguez Zapatero."