Open Melon
Eurovisió

Barcelona vol acollir Eurovisió Junior: Collboni presenta candidatura

Temps de lectura: 2 minuts

L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha expressat el seu desig perquè la capital catalana aculli el festival d'Eurovisió Junior que enguany se celebra a Espanya. 

Per què és important? El festival infantil de música s'hauria d'haver celebrat a França, després que el país gal guanyés l'última edició del certamen. Però la televisió francesa ha rebutjat acollir el festival de nou després d'organitzar-ne dos en els últims tres anys. Espanya ha acceptat organitzar el certamen. 

Què diu? L'alcalde de Barcelona ha sigut un dels primers a demanar que el festival se celebri a la ciutat catalana. Collboni defensa que Barcelona és la millor opció dins del país per acollir el certamen europeu. En un missatge a les xarxes socials, i en castellà, el socialista ha fet públic el desig d'organitzar Eurovisió Junior a la capital de Catalunya. 

  • "Cap lloc com Barcelona per celebrar Eurovisió Junior 2024!", comença dient l'alcalde al missatge. Seguidament, exposa diferents motius pels quals la ciutat hauria de ser l'escollida per acollir el certamen.
  • "Per què BCN? Perquè Barcelona ha demostrat la seva capacitat per organitzar esdeveniments musicals de gran envergadura. Des de l'Estadi Olímpic fins al Palau Sant Jordi, els nostres escenaris han acollit els millors", assegura Collboni.
  • "Perquè Eurovisió Junior és un esdeveniment amb projecció global per gaudir i posar en valor el talent jove i la passió per la música", continua explicant. 
  • "I perquè Barcelona compta amb les condicions i la determinació necessàries per fer aquesta edició la millor fins ara", conclou l'alcalde. 

Situació actual: RTVE no ha anunciat a quina ciutat espanyola s'organitzarà el festival. 

D'on venim: En l'última edició del festival, celebrada a la ciutat francesa de Niça, la representant espanyola Sandra Velero va quedar en segona posició, a només a 27 punts de la primera plaça. 

  • A més, Espanya acollirà enguany el festival d'Eurovisió Junior l'any que se celebren 20 anys de la victòria de Maria Isabel amb el seu Antes Muerta Que Sencilla a l'edició del 2004.