Open Melon
Yolanda Díaz
Foto: Yolanda Díaz | Flickr
Política

Díaz proposa que els restaurants tanquin abans i el PP respon: "Abans tanca Sumar"

Temps de lectura: 2 minuts
Yolanda Díaz
Foto: Yolanda Díaz | Flickr

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, no ha dubtat a respondre irònicament a Yolanda Díaz després que hagi qüestionat els horaris de l'hostaleria a Espanya.

Què diuen? La ministra de Treball i líder de Sumar, Yolanda Díaz, ha avançat avui algunes de les línies que seguirà en les seves polítiques del seu partit en els mesos vinents. Una d'elles és la d'intentar que els restaurants tinguin horaris diferents.

  • "No és raonable un país que té oberts els seus restaurants a la una de la matinada", ha afirmat Díaz. "Fa 10 dies em reunia amb totes les patronals del sector turístic i parlàvem de les diferències amb la resta d'Europa. És una bogeria pretendre seguir ampliant els horaris fins no sé quina hora”, ha afegit.
  • Per això, la presidenta regional li ha contestat: "Som diferents. Espanya té la millor vida nocturna del món, amb els carrers plens de vida i llibertat. I això també dona feina. Ens volen puritans, materialistes, socialistes, sense ànima, sense llum i sense restaurants perquè els dona la gana. Avorrits i a casa", ha explotat Ayuso a les seves xarxes socials.

A més, el número dos d'Ayuso, Alfonso Serrano, també ha volgut utilitzar la ironia per criticar la dirigent de Sumar i intentar evidenciar les debilitats de la seva formació: "Abans tanca Sumar, veient el camí que porta pel suport amb els partits en què es recolza, que un restaurant d'oci". 

  • Serrano insisteix que Díaz vol que es tanquin abans els restaurants perquè anem "tots a casa a llegir el manifest comunista amb una lampareta i una tasseta de te".

D'on venim? Aquesta no és la primera vegada que Sumar pretén posar límit a la llibertat d'empresa amb propostes sobre els horaris dels establiments.

  • La setmana passada, el partit de Díaz va portar al Congrés el "Pacte d'Estat per un Turisme Just, Sostenible i Inclusiu 2024-2030" que inclou, precisament, aquest objectiu. En concret, el partit de Díaz pretén "assolir un acord que protegeixi la salut mental dels i les treballadores del sector del turisme i l'hostaleria, amb mesures que afavoreixin el descans, com tancar abans els comerços i restauració, així com reduir l'obertura dominical i en festius de les zones de gran afluència turística".