Open Melon
Sílvia Orriols i Clara Ponsatí
Foto: Sílvia Orriols i Clara Ponsatí | Aliança Catalana / Junts per Catalunya-Lliures per Europa
Independentisme

Orriols ja marca perfil respecte de Ponsatí: "A mi no m'entrevistaran a TV3, la seva"

Temps de lectura: 2 minuts
Sílvia Orriols i Clara Ponsatí
Foto: Sílvia Orriols i Clara Ponsatí | Aliança Catalana / Junts per Catalunya-Lliures per Europa

La batalla per concentrar el vot cap a un nou espai independentista està servida. Hi podria haver fins a quatre noves opcions diferents que podrien competir a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya: Aliança Catalana, Front Nacional de Catalunya, la llista cívica impulsada per l'ANC i Alhora. 

Per què és important? Aquesta última quarta opció és ben recent: l'eurodiputada Clara Ponsatí i el filòsof Jordi Graupera presentaran la nova proposta política per Sant Jordi. Davant d'aquest anunci, qui ja ha mogut fitxa és la batllessa de Ripoll, Sílvia Orriols, que no ha anunciat oficialment que es presenta, però que sembla disposada a evitar que ningú li prengui el protagonisme adquirit els últims anys. 

Què ha dit? En aquest sentit, la líder d'Aliança Catalana ha lamentat que TV3 hagi entrevistat Ponsatí l'endemà d'anunciar la creació del nou partit, quan ella encara és hora que trepitgi un plató de la televisió pública catalana. 

  • "A mi no m'entrevistaran a "tv3 la seva", ha afirmat Orriols, tot denunciant favoritisme i falta de parcialitat. 

A més, la batllessa ha criticat que Ponsatí i Graupera facin pagar entrada als assistents a la presentació de la nova formació política. 

  • "Jo no us cobraré 12 euros per explicar-vos el meu projecte d'Estat", ha dit la batllessa a través de les xarxes socials. 
  • "Fins i tot sense ingressos i sense padrins, Aliança Catalana entrarà amb força a les vostres llars", ha conclòs.

Previsió. El temps dirà si la fragmentació politica beneficiarà l'independentisme per haver posat fre a la gran abstenció que hi va haver a les últimes eleccions generals o, si pel contrari, el perjudicarà per haver deixat sense representació molts votants. 

  • Les eleccions al Parlament de Catalunya estan previstes per al 2025, si és que no hi ha un avançament electoral que podria deixar aquestes formacions sense marge suficient per preparar bé la campanya.