Política
Clara Ponsatí i Jordi Graupera
Foto: Clara Ponsatí i Jordi Graupera
Independentisme

Ponsatí i Graupera presenten un nou partit independentista aliè a Junts

Temps de lectura: 2 minuts
Clara Ponsatí i Jordi Graupera
Foto: Clara Ponsatí i Jordi Graupera

L'eurodiputada de Junts Clara Ponsatí i el filòsof Jordi Graupera han anunciat la creació d'una nova proposta política independentista.

Per què és important? La notícia s'ha donat a conèixer en mig de la votació a l'ANC sobre si es tira endavant o no la llista cívica per presentar-se a les eleccions al Parlament.

  • A més, amb l'anunci l'eurodiputada marca distàncies amb el partit de Carles Puigdemont.

Què en sabem? A través de les xarxes socials han deixat entendre que presentaran una nova "proposta política per a Catalunya". El projecte s'anomena Alhora i es presentarà el 23 d'abril, per Sant Jordi, al Teatre Borràs de Barcelona a les 18:30.

  • Clara Ponsatí s'ha fet ressò de la notícia a través d'X, antic Twitter, i ha parlat de "proposta política per a Catalunya", mentre que Graupera  ha parlat d'un "projecte polític nou" i ha afegit "al país li cal un tomb".

Context: L'arribada del projecte feia uns quants mesos que es cuinava. Ponsatí va certificar el distanciament de l'expresident Carles Puigdemont el juliol passat, quan va aprofitar el revés judicial de la decisió del Tribunal General de la Unió Europea respecte a la immunitat dels eurodiputats de Junts per criticar l'anomenada “via de l'exili”.

  • Tot i que Ponsatí no ha estat mai militant i es va presentant a les seves llistes com a independent, encara ara representa Junts a l'Eurocambra.

A més, el nou projecte polític arriba marcat per la consulta interna a l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) perquè els socis decideixin si impulsa una llista cívica a les eleccions catalanes.

  • Se sotmet a consulta la següent pregunta: "Estàs d’acord que l’Assemblea impulsi la Llista Cívica per la Independència a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya, per tal de fer efectiva la independència?".
  • Les votacions s'allargaran fins al 14 de març i els resultats es coneixeran el dissabte 16, abans de la presentació oficial d'Alhora.