Open Melon
Joaquín Leguina
Foto: Joaquín Leguina | Flickr
Política

L'exsocialista Joaquín Leguina, després de fitxar per Ayuso: "Puigdemont és un feixista de merda"

Temps de lectura: 2 minuts
Joaquín Leguina
Foto: Joaquín Leguina | Flickr

Joaquín Leguina, el primer president a la Comunitat de Madrid (1983-1995) i l'únic que han tingut els socialistes, ha carregat contra Carles Puigdemont. 

Què diu? En una entrevista a 'Cuatro al Día', Joaquín Leguina ha atacat Carles Puigdemont: "Al PP hi haurà de tot, però no és un partit feixista en absolut. Que li preguntin a Puigdemont, que aquest sí que és un feixista de merda", ha afirmat.

  • A més, en referència a les paraules de Pedro Sánchez, ha defensat que el PP no forma part de "res de fatxosfera i aquestes coses".
  • Leguina també ha assegurat: "No soc del PP, mai ho he sigut i mai ho seré. Una altra cosa és que consideri que és un partit democràtic de centredreta perfectament integrable en qualsevol democràcia europea".

Reacció: La periodista Pilar Rahola ha respost Leguina al programa 'Todo es mentira' de Risto Mejide, que Cuatro emet diàriament. 

  • "Ni tens la categoria moral, ni tens la categoria ètica, ni tens la categoria política, per insultar d'aquesta manera un demòcrata", ha dit Rahola. 

Context: Leguina va ser expulsat el 2022 del PSOE per haver demanat el vot per Isabel Díaz Ayuso.

  • Ara, la presidenta regional l'ha decidit premiar i el PP a l'Assemblea de Madrid l'ha proposat com a conseller de la Cambra de Comptes, l'òrgan que fiscalitza les despeses autonòmiques i els membres del qual tenen sous que arriben als 100.000 euros anuals.
  • Leguina, que ha acceptat l'oferta tot i reconèixer que no sap ben bé quina serà la seva feina, ha decidit defensar el seu fitxatge també llançant algun retret al PSOE. Preguntat sobre si ha rebut la felicitació d'algun excompany de partit ha assegurat que sí "bastantes", però ha apuntat "no donaré els seus noms perquè els fan fora també".