Open Melon
Moment dels fets a l'entrada dels jutjats
Foto: Moment dels fets a l'entrada dels jutjats | X
Viral

La indignació d'una dona amb Zaplana a les portes del jutjat: "Fes la Cua!"

Temps de lectura: 2 minuts
Moment dels fets a l'entrada dels jutjats
Foto: Moment dels fets a l'entrada dels jutjats | X

L'expresident de la Generalitat Valenciana i exministre del PP, Eduardo Zaplana, ha arribat aquest dimarts als jutjats disposat a declarar pel conegut com a 'cas Erial'.

Context: L'expresident s'enfronta a una pena, tal com reclama el ministeri fiscal, de 19 anys de presó pels delictes d'organització criminal, blanqueig de capitals, suborn, falsedat en document oficial i mercantil i prevaricació administrativa dins del conegut com a cas Erial.

  • A més, li reclama una multa de 40 milions d'euros i dues més que sumen 72.000 i 36.000 euros.

L'anècdota: L'arribada de Zaplana ha estat expectant per la premsa que hi havia a l'entrada, però també ha estat marcada per la reacció d'una dona que s'ha fet viral.

  • La dona que esperava la cua per entrar pel control de seguretat a la Ciutat de la Justícia de València li ha recriminat a l'exministre que no guardés el seu torn.
  • "Fes la cua!", li ha començat a cridar de manera reiterada, assegurant que ella tenia cita a les 9:30.
  • "Ve aquest home amb la cara dura i les càmeres", ha indicat, mostrant la seva indignació en veure que finalment el deixaven passar abans que a ella.

En detall: "Avui comença el judici i sí que declararé". Zaplana s'ha manifestat en aquests termes en declaracions als mitjans de comunicació que l'esperaven a la porta de la Ciutat de la Justícia de València.

  • Preguntat per si està preocupat pels possibles pactes aconseguits per alguns acusats amb la Fiscalia, ha respost: "El judici és molt llarg".
  • El fiscal anticorrupció xifra en 20.606.364 euros el total dels diners obtinguts de forma delictiva mitjançant operacions de corrupció per part de Zaplana i la seva organització, un grup acusat d'operar a través de societats radicades a l'estranger.
  • D'aquest import, 6.734.026 euros van ser decomissats en comptes suïssos. En total, el fiscal acusa, juntament amb Zaplana, 14 persones més més, vinculades directament a l'expresident i que el van ajudar en l'operativa.