Opinió
David Mejía Ayra
opinió

Adeu, 2022

Avui és l'últim dia de l'any i toca fer recopilació del que ha estat 2022. En l'àmbit internacional hem vist com la invasió a Ucraïna per part de Putin ha acaparat hores de diaris i mitjans de comunicació. Unes hores que malauradament han anat disminuint amb els dies, però sense que això signifiqués que el patiment del poble ucraïnès hagués acabat.

L'elecció com a socis dels partits independentistes i populistes ha fet que avui Espanya estigui més debilitada com a país

Una de les principals reflexions que hauríem d'analitzar, és l'efectivitat de les sancions per part de la comunitat internacional a Rússia i si aquestes, han estat a l'altura del que s'esperava. Sigui com sigui, el que el món ha pogut observar és el lideratge d'un president, Zelensky, que ens ha ensenyat com fer-nos arribar la problemàtica del seu poble, comunicant a la perfecció el seu dolor davant les atrocitats russes. Si mirem internament el que ens ha portat aquest any, veiem com el govern espanyol ha anat aconseguint tots els seus objectius de legislatura gràcies a fer tot el contrari del que prometien en campanya electoral.

L'elecció com a socis dels partits independentistes i populistes ha fet que avui Espanya estigui més debilitada com a país i que aquells que volen trencar-lo estiguin més a prop dels seus propòsits. Serà aquest any que ve on tots els espanyols tindrem l'oportunitat de parlar a les urnes i veure si realment Pedro Sánchez ha materialitzat les seves polítiques i seguirà al poder o si per al contrari la seva ànsia de perpetuar-se en ell farà que caigui l'estrella que l'ha acompanyat en els últims temps.

El govern espanyol ha anat aconseguint tots els seus objectius de legislatura gràcies a fer tot el contrari del que prometien en campanya electoral

I finalment, per valorar la política catalana, hem estat espectadors del trencament d'una majoria de govern que, o molt canvien les coses o trigarem temps a tornar a veure. El futur sembla destinat a un tripartit d'esquerres on la batalla final ens donarà a conèixer si la batuta serà per als republicans o els socialistes catalans. En qualsevol cas, haurà de ser la societat catalana i del conjunt del país qui tindrà l'última paraula. I com ja estem acostumats, els pronòstics en política son tant canviants com inesperats.