Opinió
David Mejía Ayra
opinió

La mirada provinciana dels independentistes

Demà, Barcelona serà el focus de l'atenció mediàtica a causa de la cimera entre el president espanyol, Pedro Sánchez i el seu homòleg francès, Emmanuel Macron.

Conjuntament amb diferents ministres dels seus respectius governs, parlaran de qüestions bilaterals dels dos països així com de diversos assumptes de l'agenda europea. També es tractarà el projecte anomenat H2MED sobre la interconnexió energètica verda que unirà a través d'un corredor submarí Barcelona amb Marsella.

Encara que TV3 i el conjunt de mitjans públics, orquestrats per la Generalitat, ho vulguin amagar, existeix una altra Catalunya. La que sense fer soroll, ni proclames incendiàries en contra dels altres

Qualsevol ciutadà català amb sentit comú hauria d'alegrar-se d'aquesta cimera, ja que li dona valor en positiu a la ciutat comtal com a capital europea.

Però llastimosament, sembla que als independentistes, aquells que diuen que volen separar-se d'Espanya perquè volen el millor per Catalunya, no estan gaire contents amb aquesta reunió amb un clar ressò internacional. Suposo que tota aquesta gent que tant diuen estimar la seva terra prefereixen que la capital catalana sigui notícia per als seus aldarulls als carrers, per la desobediència dels seus polítics a les normes democràtiques que regeixen o per les polítiques del govern català a l'hora de posar barreres lingüístiques al talent internacional.

Però encara que TV3 i el conjunt de mitjans públics, orquestrats per la Generalitat, ho vulguin amagar, existeix una altra Catalunya. La que sense fer soroll, ni proclames incendiàries en contra dels altres, treballa per millorar la imatge de la seva terra i busca tornar a atraure el talent alhora així com restablir la reputació internacional perduda durant l'etapa del procés.

Barcelona ha de deixar de ser notícia per la seva inseguretat i els seus problemes de convivència fomentada per les polítiques de confrontació del seu govern autonòmic.

Qualsevol ciutadà català amb sentit comú hauria d'alegrar-se d'aquesta cimera, ja que li dona valor en positiu a la ciutat comtal com a capital europea

Els ciutadans ens mereixem, després d'una llarga travessia al desert, que la nostra capital torni a estar en boca de tothom per temes positius. Per la seva emprenedoria, per la seva atracció turística, per al seu desenvolupament tecnològic o per la seva visió en positiu. No podem permetre, aquells que mirem Barcelona i Catalunya en positiu, que els de sempre, els subvencionats i els enfadats amb la vida, siguin els que marquin l'agenda mediàtica i el debat polític.

Així que, molt els hi pesi als independentistes, demà serà un gran dia per la imatge de Barcelona. Una imatge que han intentat destruir amb els seus deliris separatistes, però que gràcies a la majoria silenciosa no han aconseguit.