Opinió
Jaume Barberà
Temps de lectura: 2 minuts
opinió

Patètic

Temps de lectura: 2 minuts

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i tots els seus portaveus necessiten dir Espanya endins que la seva política envers Catalunya ha guanyat. Que els independentistes s’han rendit i que, on abans hi havia odi, ruptura i atemptats a la convivència, avui hi ha pau i entesa. Fins i tot, necessiten dir, també, que les modificacions en el Codi Penal s’han fet per facilitar l’extradició de Puigdemont

Els mitjans de Madrid li fan tant la feina a Feijóo que el gallec que se suposava moderat ja fa temps que diu i fa bestieses

Per demostrar-ho, van escollir Barcelona per celebrar-hi la cimera entre França i Espanya. Catalunya, doncs, continua sent motiu de preocupació o, si més no, el territori que suscita més mirades. 

Dissabte, la dreta i la ultradreta, és a dir, el Partit Popular, VOX i Cs, es van manifestar a Madrid convençuts de l'existència d’una “conspiració subterrània” per destruir Espanya. Un “pla ocult” de Pedro Sánchez per fer una “mutació constitucional” que significaria la fi de la “nació espanyola”. La columna vertebral del pla serien els pactes amb els “enemics de la pàtria”. Entre els enemics, en el lloc més destacat, evidentment, els independentistes catalans, sobretot, ERC.

“Sánchez, traidor”, deien a Cibeles, com aquí, A l’Avinguda de la Reina Maria Cristina: “Junqueras, traïdor”. Derives dels extrems.

A la manifestació de Madrid (dissabte) hi va haver moltíssima més gent, però menys de la que esperaven. A la de Barcelona (dia feiner) no hi va anar gaire gent. 

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i tots els seus portaveus necessiten dir Espanya endins que la seva política envers Catalunya ha guanyat

No sé si Sánchez aconseguirà tornar a ser president del govern espanyol com tampoc no sé si Puigdemont rebrà el tracte que demanda de la justícia de la Unió Europea. Però el que sí que sé és que el conflicte polític entre Espanya i Catalunya no s’ha resolt.

Si s’escolten ràdios de Madrid, la SER és una excepció, l’ambient és gairebé guerracivilista. La COPE, per exemple, no té ni la decència de fer tertúlies amb opinions diverses: tot són atacs furibunds a Sánchez i als independentistes catalans. Li fan tant la feina a Feijóo que el gallec que se suposava moderat ja fa temps que diu i fa bestieses, com les que va dir el cap de setmana: “Sánchez ha perdut el carrer i, quan a un dirigent li passa això, ha de deixar la política”. Patètic. Directament, patètic.