Opinió
Jaume Barberà
Temps de lectura: 3 minuts
opinió

Ja era hora!

Temps de lectura: 3 minuts

Finalment, es modificarà la llei que mai hauria d’haver-se aprovat amb el redactat que es va aprovar. Mai. 

Un govern no pot sucumbir a l’infantilisme, a la hiperideologització i/o a la ignorància d’alguns dels seus integrants. I és això, precisament, el que ha passat amb la Llei Orgànica de Garantia Integral de la Llibertat Sexual, coneguda com la llei del “només sí és sí”, que té com a objectiu lluitar contra les violències sexuals contra dones i infants.

Crec que Irene Montero fa temps que hauria d’haver dimitit. Així de clar. Perquè, gràcies a la seva llei, més de dos-cents agressors sexuals se n’han beneficiat. 278, en concret

Però tothom sap, fins i tot els que no hem fet Dret ni som parlamentaris, que les lleis s’han de redactar de manera que les interpretacions contràries als principis i esperit de la norma legal siguin pràcticament inexistents. És una qüestió de sentit comú, de maduresa. Com saber llegir i escriure. Però resulta que en alguns ministeris només hi ha activistes que encara no s’han adonat de les diferències que hi ha entre ocupar un càrrec amb poder i participar en campanyes d’agitació i propaganda. Aquest és el cas, sobretot, d’Irene Montero.

Manuela Carmena, que va ser alcaldessa de Madrid i és exjutgessa, ho va clavar quan va dir que la tossuderia de Montero i de la seva gent a negar-se a rectificar la llei del 'sí és sí' és “supèrbia infantil”. Doncs, això. 

De fet, crec que Irene Montero fa temps que hauria d’haver dimitit. Així de clar. Perquè, gràcies a la seva llei, més de dos-cents agressors sexuals se n’han beneficiat. 278, en concret. Una autèntica vergonya!

Aquest és el cas de Daniel Padial, per exemple. Va començar a violar amb 14 anys i són 17 les seves víctimes. Un violador en sèrie, com diuen informes penitenciaris. Ha passat 14 anys a la presó. No s’ha rehabilitat i, amb la llei del sí és sí, se li ha reduït la pena i ja és al carrer. Viu a Lleida i, evidentment, la seva excarceració ha causat alarma.

Tothom sap que les lleis s’han de redactar de manera que les interpretacions contràries als principis i esperit de la norma legal siguin pràcticament inexistents

Institucions Penitenciàries de la Generalitat ja ha facilitat a la Fiscalia i als Mossos els informes penitenciaris que avisen que hi ha una probabilitat molt alta que Daniel torni a cometre més agressions sexuals. Però tant els Mossos com la Fiscalia també avisen que el reu ja ha complert la sentència que se li va imposar i que, per tant, pot moure’s lliurement per on vulgui com qualsevol ciutadà, excepte apropar-se o comunicar-se amb alguna de les seves 17 víctimes, com estableix la sentència.   

Què diuen els activistes amb ministeri? Que la culpa és dels jutges, que són uns fatxes. Quin despropòsit, de veritat! “Supèrbia infantil”, com diu Manuela Carmena. I jo hi afegeixo amb sou de luxe i cotxe oficial.

Notícies relacionades