Opinió
David Mejía Ayra
Temps de lectura: 2 minuts
opinió

Cordons sanitaris

Temps de lectura: 2 minuts

Esquerra Republicana ha proposat de cara a les pròximes eleccions municipals un cordó sanitari cap als partits Ciutadans, PP, VOX i Valents entre altres. Novament, aquesta manera de fer política torna a la càrrega per a intentar crear blocs i divisió entre la societat.

Aquest joc al qual pretenen portar a les nostres institucions i als nostres municipis és realment perillós quant als principis bàsics de qualsevol democràcia occidental

Aquesta proposta maquillada contra un suposat discurs d'odi evidencia, sens dubte, la falta de qualitat democràtica que alguns banderers de la democràcia utilitzen de manera recurrent front aquells que no pensen com els seus estàndards puristes determinen.

Diuen que aquells que vulguin subscriure la proposta, estaran compromesos amb la lluita antifeixista, però la realitat és que qui demostra actituds poc compromeses enfront de la pluralitat de la societat són ells mateixos.

Si el feixisme, es caracteritza per jutjar sistemàticament a la gent no per la seva responsabilitat personal, sinó per la pertinença a un grup, llavors aquells que es declaren antifeixistes, amb propostes com la presentada pel partit republicà, utilitzen mètodes i actituds feixistes per a dividir a la societat.

Les eleccions municipals són un exemple magnificat de com d'important per als veïns i veïnes de les diferents ciutats no són les sigles dels seus governants, sinó les propostes que aquests tenen per a millorar els seus municipis.

Sembla inversemblant que en un país democràtic on els partits existents compleixen les regles constitucionals, alguns, com en aquest cas Esquerra, que probablement tindrà el suport d'altres formacions com Junts o la CUP, es creen amb un poder supremacista per a definir els qui són els bons o els dolents. Precisament utilitzant discursos i polítiques que ells critiquen dels “supòsits” feixistes.

La falta de qualitat democràtica que alguns banderers de la democràcia utilitzen de manera recurrent front aquells que no pensen com els seus estàndards puristes determinen

Aquest joc al qual pretenen portar a les nostres institucions i als nostres municipis és realment perillós quant als principis bàsics de qualsevol democràcia occidental. La història ens ha ensenyat tot allò que no s'ha de fer per a avançar com a societat, i tristament, sembla que alguns prefereixen seguir amb les seves tàctiques partidistes en comptes de buscar els punts importants per a avançar en la bona direcció.