Opinió
Jaume Barberà
Temps de lectura: 3 minuts
opinió

Dissonància

Temps de lectura: 3 minuts

El que passa amb Laura Borràs és de vergonya olímpica. Sap greu, fins i tot, veure-ho.

Els responsables de tot aquest despropòsit són els que van permetre que Borràs arribés on ha arribat, sabedors, com eren, que el que ha passat aquesta setmana, acabaria passant

I el més curiós de tot plegat és que fa anys que ho sabíem, però és igual, t’incomoda, t’incomoda veure una persona entrar en una espiral cap a l’absurd amb l’aplaudiment i l’escalf del politburó del seu partit i amb la benedicció de Waterloo.

De fet, si no fos per Waterloo, ben segur o, així ho vull creure, les coses no anirien com van. És a dir, que la senyora Borràs, com diu Magda Oranich, ja hauria dimitit i, si no ho hagués volgut fer, ja l’haurien cessat. 

Els responsables de tot aquest despropòsit són els que van permetre que Borràs arribés on ha arribat, sabedors, com eren, que el que ha passat aquesta setmana, acabaria passant. Aquests són els veritables responsables. En política, com se sap, no hi ha escrúpols. Si per aconseguir el que sigui, s’ha de destruir persones víctimes d’una ambició desmesurada, es fa i punt.

I ara tots aquests del “no surrender” què faran? La sentència condemna Borràs a 4 anys i mig de presó i a 13 d’inhabilitació. Una bestiesa, sí, però també és el resultat d’una estratègia de defensa equivocada. Però bé, posar-se en mans d’advocats-activistes amb causes personals, té els seus riscos. A vegades funciona i a vegades, no, com és el cas que ens ocupa.

Ni Pedro Sánchez ni els Comuns, com es veu després de l’entrevista que 8tv va fer a Ada Colau, aquest diumenge, no estan per acceptar l’indult parcial que proposa el TSJC per evitar que Borràs entri a presó. I no ho estan perquè no creuen que es pugui equiparar els presos independentistes que van ser indultats amb un cas de corrupció com, segons la sentència, queda provat.

Però és que, a més, potser quan l’indult arribi al Consell de Ministres, ja no hi hagi el mateix govern. O, encara que hi sigui, potser és massa a prop de les eleccions. És a dir, que, si no hi ha imprevistos, Laura Borràs podria ingressar a presó.

T'incomoda veure una persona entrar en una espiral cap a l’absurd amb l’aplaudiment i l’escalf del politburó del seu partit i amb la benedicció de Waterloo

De ben segur que, si ERC pot, ho evitarà, encara que mai dels mais es reconeixerà als republicans res, com es va poder veure amb el happening de Clara Ponsatí de la setmana passada, ja que es veu que va poder tornar per obra i gràcia de Crist Nostre Senyor.