Opinió
Xavi Domínguez
Temps de lectura: 3 minuts
opinió

Colau no està morta

Temps de lectura: 3 minuts

Molts parlen de les eleccions municipals a Barcelona, i gairebé tots donen per desnonada l'actual alcaldessa, però... 

  1. Colau fa honor a la cita “Els morts que vosaltres mateu, gaudeixen de bona salut”, l'alcaldessa s'encoratja en el conflicte i avui el conflicte està servit, dos models, el de Trias (dreta) o Ada Colau (Esquerra), la polarització beneficia el poder, i avui el té ella. Conflicte.
  2. Collboni, en un gest estratègicament bo, però tard en el temps, va aconseguir el que ningú no imaginava, convertir Colau en víctima. Abandonada en els temps més difícils. Víctima.
  3. Ningú no pega un perdedor, i Colau ha rebut una pallissa en aquests anys estranys, activant l'efecte del vot UNDERDOG. Guanyadora.
  4. La crítica no mata, la indiferència sí, i Colau ho sap, les seves crítiques són reciclades en mobilització de la seva base, base que d'altra banda és de combat. Com més li peguen, més els mobilitzen. Criticada.
  5. Tendència mata puntatge, i a escassos dos mesos de les eleccions les tendències són clares, Trias i Collboni a la baixa, amb certa estabilitat sostinguda, Maragall lluitant per aixecar i Colau a l'alça. Les enquestes no analitzen resultats analitzen tendències. Tendència favorable.
  6. A Colau li pega Sirera, Trias, Collboni i Maragall, és a dir tots. Les converses no es guanyen o es perden, es dominen, i avui, igual com va fer Trump, l'elecció va de Colau sí o Colau no, és a dir, domina la conversa. Dominant.
  7. Sí, sé que a aquest punt si no et cau bé Colau ja estàs enfadat amb mi, però he de dir-te que això no va de si em cau bé o malament algú, això va de qui està fent les coses bé, i Colau, en comunicació ho està fent bé. Objectivitat.
  8. Colau és transversal, pot pactar amb tots menys amb el PP i això, la converteix en la carta electoral més forta sobre la taula. Transversal.
  9. En política s'ha de saber que “les dones en el poder perden elles eleccions. Guanyar-les, és molt difícil”. Sí, sé que continues molest, però és una regla no escrita que és certa. Apoderada.
  10. Objectivament, pots llegir aquest article com a resum objectiu d'una candidata apoderada, que critiquen, colpegen, que és transversal, que domina la conversa, amb tendència a l'alça i que l'han fet víctima. Llegit així, diries que és algú que pot guanyar unes eleccions, però si li poses el cognom COLAU el llegeixes d'una altra manera i t'enfades amb mi. No és la meva intenció.
  11. Els que volen guanyar a Colau encara són a temps, però han de reconèixer el primer, Colau no ha perdut, se la pot guanyar, i donar per fet coses en política, és un pas express a la derrota.
  12. Les coses són com són en estratègia, no com les vols llegir, així que, sense saber fins i tot què passarà, que ningú no doni per morta a Colau.
  13. Ah! I una última cosa, els de Trias neguen que necessitaran a Sirera, els de Collboni, ho saben, uns i altres han d'entendre que guanyar a Colau, implica guanyar-se Sirera.

I si molesta, ho sento.