Política
Foto: | Europa Press
TGUE

Puigdemont acusarà Sánchez davant la justícia europea per la derogació de la sedició

Foto: | Europa Press

L'expresident a l'exili, Carles Puigdemont, i els eurodiputats Toni Comín i Clara Ponsatí acusaran el govern espanyol davant el Tribunal General de la Unió Europea d'usar la reforma del Codi Penal i la derogació del delicte de sedició per detenir-los. 

Al detall: La proposició de llei que suprimeix la sedició serà esgrimida per la defensa de Puigdemont durant les sessions del 24 i 25 de novembre. L'advocat Gonzalo Boye demanarà l'anul·lació del suplicatori per aixecar-los la immunitat europarlamentària i extradir-los a Espanya, adduint que se'ls persegueix políticament i que se'ls ha vulnerat drets fonamentals.

En profunditat: La defensa considera crucial que el delicte pel qual es van tramitar les euroordres, és a dir, la sedició, es derogarà. A més de posar sobre la taula les declaracions de la vicepresidenta Nadia Calviño i el portaveu del POSE, Patxi López, que apunten que la derogació de la sedició té com a objectiu facilitar l'extradició dels exiliats.

  • Aquest argumentari, consideren, prova que són objecte de persecució política.

D'altra banda: També han argumentat que els advocats que van portar la defensa contra les prejudicials van ser espiats, a més dels seus clients. També asseguren que el CNI és l'òrgan que hauria espiat els exiliats, a l'hora de ser qui demanava la resposta a les euroordres contra Puigdemont, Ponsatí i Comín.

Per acabar: Si el TGUE els dona la raó, la defensa dels exiliats es podria plantejar que Puigdemont tornés a Catalunya, així posant a prova la justícia espanyola, i si respecta la resolució de la justícia europea. 

  • Si no dictamina en el seu favor, recorreran davant el TJUE.
Categoria: Política