Política
La portaveu dels socialistes, Èlia Tortolero (imatge d'arxiu)
Foto: La portaveu dels socialistes, Èlia Tortolero (imatge d'arxiu) | Sara Escalera / ACN
Socialistes

El PSC torna a reclamar documentació per negociar els pressupostos

La portaveu dels socialistes, Èlia Tortolero (imatge d'arxiu)
Foto: La portaveu dels socialistes, Èlia Tortolero (imatge d'arxiu) | Sara Escalera / ACN

El PSC ha tornat a reclamar al Govern que els faci arribar la documentació per a negociar els pressupostos aquest 21 de novembre.

Per què és important? Els grups parlamentaris es troben immersos en les converses per intentar tirar endavant els comptes de la Generalitat per al 2023. De fet, el Govern avança en la negociació amb els Comuns, i està deixant al marge Junts i PSC.

Context: 

  • Els comuns van acordar divendres amb l'executiu "les bases del procés de negociació" i van començar a entrar en el contingut dels comptes.
  • Junts també ha rebut informació en la darrera reunió i durant el cap de setmana.
  • En canvi, el PSC va celebrar una reunió tècnica dijous i encara no té cap dels documents. Divendres passat, van reclamar a Economia, per carta, informació sobre el marc pressupostari, les dades pressupostàries de cada departament, la previsió de la liquidació d'ingressos...

Què diuen? La portaveu dels socialistes, Èlia Tortolero, ha explicat en roda de premsa:

  • "Cal que el Govern no s'oblidi que som el primer grup parlamentari a Catalunya i també nosaltres hauríem de tenir la documentació".
  • "Aragonès ha de decidir quan envia la documentació, i amb qui i com vol pactar els pressupostos, i amb qui vol obrir una negociació".
  • Ha lloat la tasca del govern espanyol, que aquesta setmana sotmetrà a votació els pressupostos generals de l'Estat al Congrés. "Aquí seguim esperant a Aragonès", s'ha queixat.
  • Tortolero ha garantit que el seu grup seguirà treballant perquè Catalunya tingui pressupostos, però ha lamentat que el país no tindrà uns comptes vigents l'1 de gener. 

A partir d'ara: Els socialistes faran públiques les seves propostes quan tinguin els documents que demanen.

D'altra banda: El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha avisat el Govern que "pararan màquines" si tenen la "més mínima sospita" que se'ls utilitza amb la negociació dels pressupostos.