Política
Irene Montero, ministra d'Igualtat
Foto: Irene Montero, ministra d'Igualtat | ACN
Igualtat

"Promouen la cultura de la violació": L'afirmació de Montero que fa bullir el Congrés

Irene Montero, ministra d'Igualtat
Foto: Irene Montero, ministra d'Igualtat | ACN

La ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha acusat el Partit Popular de “promoure la cultura de la violació". Ho ha fet durant la sessió de control al Congrés dels Diputats despertant la indignació dels populars que durant diversos minuts han cridat i protestat obligant la presidenta de la cambra, Mertixell Batet, a cridar l'atenció diverses vegades amb noms i cognoms a diputats, i a demanar “evitar llenguatge inadequat al Parlament”.

Per què és important? La situació s'ha donat en el moment de fer preguntes sobre la llei del “només sí és sí”.

  • Després dels moments de tensió, portaveu del PP al Congrés, Cuca Gamarra, ha respost al que ha titllat de "paraules ofensives" que el seu és "un partit que ha lluitat continuarà lluitant contra la violència de gènere".

Context: La llei de Garantia Integral de la Llibertat Sexual, més coneguda com a llei “només sí és sí" fa temps que és a l'ordre del dia per les peticions de rebaixes de pena  que s'han concedit.

  • El Tribunal Suprem va declarar que no establiria doctrina general i deixava la porta oberta a poder rebaixar les condemnes, sempre analitzant cas per cas.

Què han dit? La ministra d'Igualtat ha fet referència a les campanyes pel 25N que van fer les comunitats de Galícia i Madrid que “responsabilitzaven i culpabilitzaven a les víctimes" i ha preguntat que “com en diuen d'això?” si no cultura de la violació.

  • Montero ha afegit que "davant el punitisme que promouen, el govern treballa en lleis integrals que garanteixin la protecció de totes les dones".
  • Des del Partit Popular han demanat a la ministra "assumir responsabilitats".

També, ha hagut de prendre posició en el debat la presidenta de la cambra que a demanat silenci repetides vegades entre les protestes dels populars i ha demanat "contenció en el llenguatge, perquè volem contribuir a la convivència dins d'aquesta Cambra, per contribuir a la convivència fora".

  • Ha cridat l'atenció a Montero dient que “l'expressió utilitzada no és adequada en termes parlamentaris, dirigida a un grup parlamentari”.